ERDON Helyi hírek

2013.09.22. 18:16

Mikrocsipezés a ligetben

Nagyvárad - Közel százötven kutyát láttak el mikrocsippel a Bunyitay ligetben megszervezett pénteki akció során, tudtuk meg Benyovszki Sándor körzeti állatorvostól.

Nagyvárad - Közel százötven kutyát láttak el mikrocsippel a Bunyitay ligetben megszervezett pénteki akció során, tudtuk meg Benyovszki Sándor körzeti állatorvostól.

A parkban felállított sátornál reggel kilenctől este hatig várták azokat a kutyatulajdonosokat, akik a Fő utcai és a Magheru utcai társasházakban, tömbházakban laknak, illetve Várad-hegyaljától a Dózsa György utcáig terjedő városrészben, s esetleg nem voltak otthon, amikor felkeresték őket. A pénteki nap során volt néhány időszak, amikor páran sorban álltak a sátor előtt, de nem ez volt a jellemző, általában mindenki hamar sorra került.

A Körösnek ezen a oldalán ez már a ötödik ilyen akció, ezek közül hármat úgyszintén a ligetben tartottak. Ezidáig mintegy 1500 kutyát láttak el mikrocsipekkel, s a Körös túloldalán tevékenykedő, a város másik állatorvosi körzetéhez tartozó csoport szintén mintegy 1300 kutyát mikrocsipezett. Több tíz kutyatulajdonos visszautasította őket, ők valószínű, hogy bírságot kapnak majd, de ez már a Helyi Rendőrség hatásköre, tette hozzá az állatorvos.

Eddig nem voltak gondok, a kutyák problémamentesen estek át a beavatkozáson – bár főleg a kisebb testű, vékonyabb bőrű ebeknek egy pillanatig fájdalmat okoz az éles tű, amellyel a ceruzahegy nagyságú szilikonkapszulát bejuttatják a bőrük alá. Mindegyik mikrocsip egy 16 karakterből álló számot tartalmaz, mely minden kutya számára egyedi, s mellyel Európa egész területén azonosítani tudják őket.

Neumann Andrea

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!