ERDON Helyi hírek

2013.04.25. 13:04

Szombaton nyílnak a strandok

Április 27-én 8 órától nyitja ki kapuit a strandolni vágyók előtt mind a Városi, mind az Észak-Őssi strand. Ettől a dátumtól kezdve egészen május 6-ig a strandok minden nap nyitva lesznek.

Április 27-én 8 órától nyitja ki kapuit a strandolni vágyók előtt mind a Városi, mind az Észak-Őssi strand. Ettől a dátumtól kezdve egészen május 6-ig a strandok minden nap nyitva lesznek.

Liviu Andrică, a Nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) igazgatója csütörtök délelőtt sajtótájékoztató keretében ismertette a Városi és Őssi strandokon végzett munkálatokat, a nyári szezon kezdésének időpontját, a jegyárakat és egyéb tudnivalókat. Mindkét strand április 27-én nyit, reggel nyolc órától. Ettől az időponttól kezdődően egészen május 6-ig, a hétfőket is beleértve a strandok minden nap nyitva lesznek, ezen időszakban minden strandoló belépőjeggyel mehet majd be. Május 7-től kezdődően a nyugdíjasok, háborús veteránok és mindazok, akik beletartoznak a 763/18.12.2012-es helyi tanácsi határozat által megállapított kategóriába ingyenesen léphetnek be a strandra keddtől péntekig. Jegyárak: felnőtteknek 10 lej, tanulók és egyetemistáknak 5 lej, a felnőtt bérletek 90 lejbe kerülnek egy hónapra és 45 lejbe a tanulóknak és egyetemistáknak. Liviu Andrică elmondta, hogy a tavalyi évhez képest megváltozott a strandok nyitva tartása: ettől az évtől kezdődően 8-21 óra között lesz nyitva a strand és 8-19 óra között a pénztár, tehát belépni csak 19 óráig lehet majd.

Munkálatok

Az igazgató kifejtette, hogy mindkét strandon végeztek javítási és felújítási munkálatokat. A Városi strandon megjavították a hibás felszereléseket, kijavították a vakolathiányokat, kijavították a repedéseket, lefestették a fémrészeket és kifestették a medencéket, a hibás rácsokat kicserélték, felújították a padokat és a tusolókat, megjavították az öltözőket, füvesítettek, reflektorokat szereltek fel, kijavították a járdákat és egyéb kisebb javításokat végeztek. A munkálatok ebben az esetben 21.000 lejbe kerültek. Az Őssi strandon a fentebb említetteken kívül a 4-es és 5-ös medencéknél a vaslétrák helyett betonlépcsőket építettek, a medencék könnyebb megközelítése érdekében, a medence feltöltő vezetékeket kicserélték, a lábmosó medencék vízelvezetőit megjavították. Itt a munkálatok 42.000 lejbe kerültek. Mindkét esetben a Közterület-fenntartó Zrt. alkalmazottai végezték a munkálatokat. Az Őssi strandon két cég fog árulni hűsítőket, míg a Városi strandon három. A strandok medencéit pénteken este töltik fel vízzel.

Állatkert

Az állatkerttel kapcsolatban Liviu Andrică elmondta, hogy az előzetes hírektől eltérően nagy valószínűség szerint május elsején nem fog kinyitni. Mint elmondta, a Közterület-fenntartó Zrt. készen áll a nyitásra, megszerezték az összes szükséges engedélyt, az állatok 80 százaléka megérkezett, de addig nem nyithatnak ki, amíg a műszaki átvétel nem történik meg. Egyébként vasárnap érkezik egy újabb állatszállítmány Debrecenből, valamint még Nyíregyházáról is kell érkezzen néhány példány az elkövetkező időszakban.

Nagy Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!