ERDON Helyi hírek

2013.02.03. 14:16

Kalandozások a Karib-tengeri szigeteken

Az EKE’91 Nagyvárad – Bihar február 2-án, szombaton reggel tartotta meg soron következő vetítéssel egybekötött előadását az Ady Endre Líceumban.

Az EKE’91 Nagyvárad – Bihar február 2-án, szombaton reggel tartotta meg soron következő vetítéssel egybekötött előadását az Ady Endre Líceumban.

Bordás István EKE-tag a 2011 novemberében a Karib-tengeri szigeteken tett látogatásáról beszélt a nagyszámú közönségnek. Bevezetésként a jelenlevők meghallgathatták Vangelis A Paradicsom meghódítása című filmzenéjét. A továbbiakban Bordás István ismertette a karibi térség földrajzi elhelyezkedését, éghajlatát, szigeteit és látnivalóit. A kirándulás első állomása Florida volt, ahol a kis csapat számos látnivalót látogatott meg, majd Tampaból egy több napos luxushajóutazásra indultak, amely során meglátogatták Roatant, Belzie-t, Costa Mayat és a Cozumel szigetet. A hajóúttal kapcsolatban az előadó elmondta, hogy mindegyik helyszínen egy napot töltöttek a kirándulók, míg a távokat éjszaka tették meg. A kalandozások során meglátogattak több maya templomot és emlékhelyet, valamint a Cozumel szigeten egy delfináriumot is, ahol a látogatók speciális ruhában együtt úszhatnak a delfinekkel. Az élménybeszámolót követően a jelenlevők megtekinthettek egy a Karib-tengeri szigeteket bemutató filmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!