ERDON Helyi hírek

2012.11.07. 11:22

A pozitív hősök legyőzték a gonoszokat

Nagyvárad- Kedd este a Szakszervezetek Művelődési Házában rendezték meg a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) idei gólyabálját. Nyolc pár- négy jó és négy gonosz szuperhős- küzdött meg egymással. A csata végén a pozitív szereplők legyőzték a sötét oldalt, így a világvége elmaradt.

Nagyvárad- Kedd este a Szakszervezetek Művelődési Házában rendezték meg a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) idei gólyabálját. Nyolc pár- négy jó és négy gonosz szuperhős- küzdött meg egymással. A csata végén a pozitív szereplők legyőzték a sötét oldalt, így a világvége elmaradt.

 

A világ sorsa volt a tét kedd este a Szakszervezetek Művelődési Házában zajlott NMD-gólyabálon, ugyanis a rendezvény idei témája a világvége volt. Ennek megfelelően nyolc pár küzdött meg egymással, két táborra osztva: a jó oldalt Herkules és Xéna, Rozsomák és a Macskanő, a Pókember és a Fekete özvegy, illetve Super Mario és a Hercegnő képviselték, a rosszak pedig Jessie és James, Hókuszpók és Bibircsóka, Hook kapitány és Szörnyella de Frász, valamint Kiszel Tünde és Kozsó voltak. A műsorvezető egy visszatérő vendég, Csorba István „Sunny” debreceni rádiós volt, a zsűrit pedig Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Cseke Attila szenátor, Pásztor Sándor városi önkormányzati képviselő, id. Pásztai Zoltán egyetemi docens, Márkus Zoltán karnagy és a tavalyi győztes gólyapár, Marchiş Dóra és Lőkös Norbert alkották.

Ahogyan az ehhez hasonló rendezvényeken lenni szokott, a program a bemutatkozással kezdődött. A szereplőknek ritkán használt vagy furcsa szavakat kellett beiktatniuk a szövegeikbe (mint például deficit, stukkó, proletariátus, szemtengelyferdülés vagy csűrkapu). Természetesen a beszólások sem maradhattak el, valaki éppen a későbbi győztes Super Marionak kiabálta be, hogy game over, a karakter számítógépes ihletettségére utalva ezzel. És ezután következhetett a megpróbáltatások sora, a Föld végső megsemmisülésének megakadályozása vagy éppen elősegítése érdekében. Volt lufi fújás és -harapdálás, szlalomozással történő menekülés, nem mindennapi körülmények közt történő virslievés, szakadékon való átugrás, rejtőzködés, kulcskeresés és fegyverkészítés, sörspricolás, eldugott tárgynak a megkeresése, és természetesen egy végső csata.

Győztek a jók

Szólt a buzdítás, a versenyzők pedig igyekeztek a legjobbat kihozni magukból, ami persze nem mindig sikerült, s ebből poénok, vicces jelenetek származtak. Amúgy a rekeszizmokat nem csupán a színpadon látottak, hanem Ihos József humorista többszörös fellépései is megmozgatták, aki zenés-prózai produkciójába a közönséget is bevonta, és a jól ismert Kató néni bőrébe is belebújt. A körülbelül három órás rendezvény végén a közönség fellélegezhetett: a pozitív szuperhősök legyőzték a sötét oldalt, így az emberiség megmenekült a világvégétől. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Rozsomák és a Macskanő állhatott (Ehupov Norbert és Székely Kinga), az ezüstérmet Herkules és Xéna (Éder Ákos és Tusa Gréta) vehették volna át, ha lett volna ilyen, az idei győztes gólyapárnak járó tapsnak és ovációnak pedig Mario és a Hercegnő örülhetett, vagyis Kósa Norbert és Olteanu Roberta. Az eredményhirdetéssel azonban az est még nem ért véget, sőt, sokak számára csupán ekkor kezdődött igazán, a több helyszínen zajlott bulikkal.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!