ERDON Helyi hírek

2012.04.02. 16:43

Terroristákat fogtak el Érmihályfalván

Bihar megye - Szirénázó rendőrautók és fegyverropogás zaja zúgott végig hétfőn reggel Érmihályfalva központján: kommandósok terroristákat üldöztek, akiket végül a labdarúgó pályán füleltek le.

Bihar megye - Szirénázó rendőrautók és fegyverropogás zaja zúgott végig hétfőn reggel Érmihályfalva központján: kommandósok terroristákat üldöztek, akiket végül a labdarúgó pályán füleltek le.

 

A (szerencsére) csak filmekből ismert akcióra az Iskola másképp elnevezésű tanítási hét keretében került sor, melynek során az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium és a helyi Rendőrség közös szervezésében a Bihar megyei Rendőrség különleges helyzetekre kiképzett gyors reagálású osztaga tartott bemutatót. Természetesen nem csak a líceum, de az általános iskola diákjai is kisereglettek a focipályára, ahol előbb Kovács Zoltán polgármester köszöntötte őket, majd Darna Marin, az akciócsoport tisztje. Utóbbi - Varga Róbert általános iskolai aligazgató tolmácsolásával - ismertette is a bemutató "sztoriját": a rendőrök tudomására jutott, hogy egy bűnbanda érkezett a városba, autójukban robbanószerkezettel. Szándékuk, hogy egy cég székhelyét kirabolják, majd lerombolják.

Látványos lövöldözés

Közben elkezdődött az üldözés: a városközpont felől éktelen szirénázás és fegyverropogás hallatszott, kis idő múlva előbb a "terroristák" személykocsija, nyomában az azt üldöző két rendőrautó száguldott be a focipálya gyepszőnyegére, utóbbin kommandósok csimpaszkodtak. Látványos lövöldözés után a bűnözők csuklóján kattant a bilincs, és megérkezett egy újabb rendőrautó. Ebből az egész akció legnagyobb sikert aratott szereplője szállt ki: Rex, a bombaszimatoló német juhász. A megtalált robbanószerkezetet aztán hangos robbanás (vagy inkább pukkanás) kíséretében megsemmisítették - és az akció sikeresen véget is ért. Zárásként a gyerekek beözönlöttek a játéktérre, ahol egyesek emlékként üres (vak)töltényhüvelyeket keresgéltek a gyepen, mások fényképezkedtek a kommandósokkal, Rexszel, vagy rendőrautók kormányánál, a rendőrök pedig prospektusokat, órarendeket osztottak nekik.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!