ERDON Helyi hírek

2011.10.11. 08:01

Bródyval Illés szekerén

<p>Nagyvárad - Hétfő délután az esti élő koncertje előtt Bródy János előadóművész közönségtalálkozón vett részt a nagyváradi Queen s Music Pubban.

Nagyvárad - Hétfő délután az esti élő koncertje előtt Bródy János előadóművész közönségtalálkozón vett részt a nagyváradi Queen s Music Pubban.

 

Bródy János arra hívta fel a figyelmet: Az Illés szekerén című CD lemezbemutató koncertsorozatának első helyszíne Nagyvárad. Megjegyezte: számára azért fontos ez a lemez, mert a számok bár külön is megállják a helyüket, egy olyan gondolat és érzelmi ívet képeznek, mely azt a mély üzenetet hordozza magában, mely igazolja a tavaly elhunyt, matematikus-közgazdász végzettségű édesapja azon gyanúját, miszerint nem csupán a gazdasági életben, hanem a társadalom életében is léteznek hosszabb ciklusok. A napjainkban megnyilvánuló érzelmek, gondolatok, viszonyok és feszültségek mintha visszaköszönnének 45-50 évről ezelőttről, ezért sokan érzik úgy, mintha már egyszer átélték volna ezt a közösségi állapotot.

 

Rezignált nyugger

 

A magát „rezignált nyuggernek” nevező Bródy János elmondta: azért lett Illés szekerén a CD címe, mert egyrészt az Illés zenekarral indult a pályafutása, másfelől pedig némi hasonlóságot érez azzal a költői sorrsal, amit Ady Endre barátai is átéltek. A lemez ugyanakkor összegzése a több mint negyven évet átölelő zenei pályafutásának, mivel úgy gondolja, hogy „napjainkban, amikor trendi az asztalállítás, ő is letette a maga asztalát”.

 

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!