ERDON Helyi hírek

2011.08.12. 16:01

Veszélyt jelent a jelenléte

Több év után végre a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk azt a súlyosan fogyatékos nőt, aki Szatmárnémeti lakóit háborgatja, és aki néhány hónapos kórházi gondozás után újra utcára került.

Több év után végre a hatóságoknak sikerült azonosítaniuk azt a súlyosan fogyatékos nőt, aki Szatmárnémeti lakóit háborgatja, és aki néhány hónapos kórházi gondozás után újra utcára került.

 

Miután néhány hónapig a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház pszichiátriai osztályán kezelték, újra az utcára került az a súlyosan fogyatékos nő, aki évek óta Szatmárnémeti központjában, főleg a nagypiac környékén kéreget, és gyakran agresszívan viselkedik, ütlegeli a gyerekeket, időseket. A Szatmárnémeti Szociális Közszolgálati Hivatal (SPAS) csak olyan személyekkel foglalkozhat, akik rendelkeznek személyi igazolvánnyal, ami bizonyítja, hogy melyik településről, vagy egyáltalán Szatmár megyéből származnak-e, tájékoztatott Florica Ardelean, a hivatal munkatársa.

A rendőrség feladata

Az utcán tartózkodó hajléktalanok azonosítása a rendőrség feladata. Amint Florica Ardelean elmondta, miután az illető nőről készült fotókat több helyen megmutatta, véletlenül derült ki, hogy pusztadaróci származású, amit később a rendőrség is megerősített. Ezután rendőri segítséggel mentővel beszállították a megyei kórház sürgősségi osztályára, ahonnan beutalták a pszichiátriai osztályra. Keresztlevelet, majd személyi igazolványt állítottak ki a számára, illetve egy családorvos is nyilvántartásban vette, hogy betegbiztosításban részesüljön. Ezt követően szakemberek kiállították a dossziét, amely szerint a hölgy súlyosan fogyatékos, és állandó felügyeletet igényel. Kiderült, hogy a 45 éves nőnek vannak testvérei Pusztadarócon és Petén, de ők hallani sem akarnak róla. Ezért a dossziét benyújtották a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósághoz, amely rendelkezik fogyatékos személyeket ellátó központtal. Az igazgatóság munkatársa elmondta, az illető hölgy helyzetének kivizsgálása folyamatban van. Sajnos a fogyatékos személyeket gondozó központok már most túltelítettek, nem képesek új személyek befogadására, a várólistán pedig sokan szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!