ERDON Helyi hírek

2011.07.01. 07:57

A szokásos 7 nap helyett 3 hét

Európai Egészségügyi Biztosító Kártyát hétfőtől csütörtökig 8 és 13.30 óra között, míg pénteken 8 és 12 óra között lehet igényelni a biztosítónál.

Európai Egészségügyi Biztosító Kártyát hétfőtől csütörtökig 8 és 13.30 óra között, míg pénteken 8 és 12 óra között lehet igényelni a biztosítónál.

 

Ha nyaralást terveznek jó tudni, hogy az Európai Eészségbiztosító Kártyát (EHIC) csak azok igényelhetnek, akiknek az elmúlt öt évből bizonyítékuk van arra nézve, hogy biztosítotti státuszuk végig megvolt. Ellenkező esetben az elbírálás során visszadobhatják. Tehát azok kaphatnak fél évre érvényes kártyát, akik 2006 júniusától dolgoznak. Mivel ebben az időszakban mindig többen igénylik a kártyát, amely az alapvető orvosi szükségletek fedezetét jelenti az Európai Unió tagországaiban például egy nyaralás vagy rokonlátogatás során, ezért a megyei egészségügy biztosító (CJAS) arra kéri az érdekelteket, hogy a tervezett elutazás előtt három héttel jelentkezzenek a szükséges dokumentációval a biztosító Lucian Blaga utcai székhelyén. Az elbírálást követően postán keresztül érkezik meg majd a kártya.

Ebben az évben Szatmár megyében 4334 kérvényeztek, amelyből csak júniusban 1075-öt. Fontos információ, hogy a kártya nem használható abban az esetben, ha valaki gyógykezelések miatt utazik az uniós országokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!