ERDON Helyi hírek

2011.06.07. 08:48

Testvértelepülési találkozó

<p>Szatmár megye - Az elmúlt hétvégén legújabb testvértelepülésükön, a magyarországi Szécsényen jártak a pusztadaróciak. A városnapra meghívták a lengyelországi Wárta és szlovákiai Szécsénykovácsi településeket is.</p>

Pusztadaróc község és a magyarországi Szécsény város között másfél éve jött létre a testvértelepülési kapcsolat. A szécsényiek a hétvégén megszervezett városnapra meghívták minden testvértelepülésüket, így a pusztadaróciakat is. Gazdag program várta őket — tudtuk meg Gaman Mihálytól, Pusztadaróc község polgármesterétől. Az utazás fáradságait még ki sem pihenték, máris Losoncra utaztak, ahol egy határon átnyúló projekt záróeseményén vettek részt. Míg a felnőttek a projektről tárgyaltak, addig a nyolc gyerek és kísérőik megismerték a település tanügyi intézményeit. Délután a csoport együtt látogatta meg Szécseny nevezetességeit, majd a meghívott polgármesterek tárgyaltak kapcsolataik bővítésének lehetőségeiről és a jövő terveiről.

Játékok, vetélkedők

Szombaton a harminc tagú pusztadaróci küldöttség részt vett a városnapi programokban. A gyerekek szamosdarai népdalokat és táncokat mutattak be, egy külön sátorban mutatták erdélyi népművészeti tárgyakból rendeztek be kiállítást, a Szatmári Dáridó–együttes, Vincze Sándor alpolgármester vezetésével szórakoztatta a nagyszámú közönséget. Nem volt könnyű dolguk azoknak sem, akik a főzőversenyen vettek részt. A pusztadaróciak daróci recept szerint készítettek babgulyást. A vasárnap sem telt esemény nélkül. Nagy élményt nyújtott számukra a világörökség részét képező Hollókő várának meglátogatása, ahol nem nem csak a csodálatos épület látványában gyönyörködhettek, hanem történelmi ismeretekre is szert tettek. A gyerekek bár fáradtak voltak a háromnapos program után, de vígan szaladgáltak a lépcsőkön és a vár körüli részeken. Vasárnap este érkezett haza a csoport és azóta is meséli élményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!