ERDON Helyi hírek

2011.06.16. 11:16

Művészpalánták kiállítása

<p>A Francisc Hubic művészeti iskola első éves és végzős diákjainak munkáiból nyílt kiállítás szerdán a nagyváradi Tibor Ernő Galériában.</p>

Sok fiatal gyűlt össze szerda délután a Tibor Ernő Galériában ahol a váradi Francisc Hubic iskola szobrászat és grafika szakos tanulóinak munkáit állították ki. Az iskola tanára Holló Kinga elöljáróban elmondta, hogy évente megrendezik ezt a kiállítást az iskola végzős diákjainak vizsgamunkáiból, amelyeket a harmadév végére kell elkészíteniük. „Ez egy elég komoly megmérettetés számukra, hiszen saját ötlettel kell előálljanak, és ezeknek az ötleteknek az alapján közösen dolgozzuk ki az alkotásokat. Az ötleteket és a munkát tekintve jó anyag jött össze” - mondta Holló Kinga. A tanárnő elárulta, hogy az idei végzős évfolyam legfiatalabb tagja tizenhárom éves, de zömében középiskolások vesznek részt a Hubic iskola művészeti képzésein.

 

Tehetséges fiatalok

 

A kiállítás megnyitóján elsőként a házigazda Bányai Szabados Katalin a Tibor Ernő Galéria vezetője köszöntötte a szép számban megjelenteket, majd Lucian Boboia a Hubic iskola igazgatója szólt hozzájuk, gratulálva a diákok és tanáraik munkájához. A diákokat felkészítő tanárok, Egyed Judit és Holló Kinga a tanulók munkáit ismertették röviden. Holló Kinga kiemelte, hogy tehetséges évfolyam fejezi be most a képzést, külön kiemelte azt, hogy mindenki a saját világából merített ötletet munkájának elkészítéséhez. A végzősöknek emléklapot is átnyújtottak a megnyitón, de az oklevelet majd a vizsgamunka megvédése után kaphatják majd meg. A most megnyílt tárlat jövő hét péntekéig  látogatható.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!