ERDON Helyi hírek

2011.06.24. 13:56

Bírság helyett közmunka

<p>A nagyváradi önkormányzat az év elején indította el azt az akcíóját, melyenek célja behajtani a különböző birságokat. Ennek érdekében kezdeményezte azt, hogy a pénzbirságokat közmunkára lehessen váltani.</p>

Ez az intézkedés azokra az adósokra alkalmazható, akiknek nincsenek adóköteles javaik, és nincs jövedelmük, amelyekből levonható lenne a bírság összege. Az önkormányzat 1337 birságolási jegyzőkönyvet küldött el összesen harminchat olyan intézménynek, amelyek birságokat róttak ki. A törvény értelmében ezek az intézmények kérhetik a bíróságoktól azt, hogy a birságolás büntetését változtassák közmunkára. A törvényi változások értelmében már nem kell a kihágásért büntetett szemnély jóváhagyása ahhoz, hogy a birságot közmunkára változtassák, ami valamelyest megkönnyíti a tartozások behajtását. Mindezidági két végleges döntés született, melynek értelmében közmunkát kell végezniük a pénzbüntetéssel súlytott személyeknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!