ERDON Helyi hírek

2011.05.23. 13:54

Munkanélkülieknek segítenek

<p>Nagyvárad - Egy év alatt országos szinten 8500 munkanélküli személynek nyújtott ingyenes karrier-tanácsadást a Menedzsment Fejlesztési Központ Alapítvány (CDM). Megyénkben Margittán hoztak létre tanácsadási központot.</p>

Az Európai Szociális Alap Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program támogatásával tavaly júliusban startolt az az 5 millió euró összértékű projekt, melyet a kolozsvári székhelyű Menedzsment Fejlesztési Központ Alapítvány koordinál és melynek célja az állás nélküliek munkaerő-piaci reintegrációja. Az országban 15 regionális központot hoztak létre a projekt keretében. Bihar megyében egyedül Margittán működik regionális központ, melyhez Szilágy és Szatmár megye is hozzátartozik. A részletekről Ioana Abraham tanácsadó és Mihai Marusec, a margittai központ vezetője számolt be egy hétfői sajtótájékoztatón.

Tanácsadás

Országos szinten mindeddig 8500 személynek nyújtottak tanácsadást, tudtuk meg. Ebből 36,5 százalék nő, 43,5 százalék vidéki, 14 százalék rendelkezik felsőfokú végzettséggel, 60,8 százalék végzett csak nyolc osztályt valamint 77,8 százalék 24 és 54 év közötti. A tanácsadásnak köszönhetően 504 személynek sikerült elhelyezkednie a munka-erő piacon. A tanácsadás az önéletrajzok elkészítésétől kezdve, a személyes igények felmérésén át az állásközvetítésig terjed ki. Mihai Marusec elmondta, hogy naponta nagyon sokan keresik fel irodájukat. Folyamatosan tartják a kapcsolatot a munkáltatókkal is, különböző képzéseket szerveznek. Minden szolgáltatás ingyenes, míg a képzéseken való részvételt 600 lejjel ösztönzi a program. A projekt futamideje 3 év, ezalatt az idő alatt céljaik szerint 25 ezer embernek nyújtanának tanácsadást. Az érdeklődők www.ccicc.ro honlapon informálódhatnak vagy személyesen a margittai regionális központban (Eroilor utca 4A szám alatt).

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!