ERDON Helyi hírek

2010.09.02. 10:40

Hőerőmű: átcsoportosított pénzösszegek

<p>Nagyvárad - A héten augusztus havi ülését tartotta a nagyváradi Helyi Tanács. Az önkormányzati képviselő-testület egyhangúlag megszavazta, hogy átcsoportosítsanak bizonyos pénzösszegeket a Hőerőműnél.</p>

A képviselő-testület megszavazta, hogy átcsoportosítsanak bizonyos pénzösszegeket, ami a nagyváradi Hőerőmű által eszközölt néhány befektetést illeti. Ennek megfelelően a helyi költségvetésből 150 ezer lejjel kevesebb pénzt utalnak ki a kisszántói égéstermékek-raktár kihasználtságának újra biztonságossá tételére, valamint 400 ezer lejjel kevesebbet költenek a L. Pasteur utcai elsődleges hővezeték-hálózat rendbetételére, illetve a rendszer Colinelor és Bartók Béla utcai kibővítésére. A hőszolgáltató saját erőforrásaiból 400 ezer lejjel kisebb összeget szánnak a Mihai Pavel utcai másodlagos hővezeték-hálózat felújítására és 50 ezer lejjel csökkentik a 911-es számú hőközpont környékén lévő távhő-hálózat korszerűsítésére fordított összeget, azzal az indokkal, hogy a munkálatokat a jövő évre halasztják.
 
Újabb beruházás
 
Több pénzt költenek viszont a következő beruházásokra: a városi büdzséből 130 ezer lejjel többet utalnak ki a 844-es számú hőközpont környékén található, Morii utcai szekunder távhő-hálózat modernizálására, 300 ezer lejjel növelik a 883-as számú hőközpont környékén levő, a Bumbacului utcai másodlagos távhő-rendszer korszerűsítésére kiutalt összeget és 210 ezer lejjel emelik azt a summát, melyet arra költenek, hogy a színházépület alagsorában levő távhő-hálózatot közterületre helyezzék át. A helyi költségvetésből 120 ezer lejjel, a Hőerőmű saját forrásaiból pedig 40 ezer lejjel többet fordítanak a Principatelor Unite utcai szekunder távhő-hálózat modernizálására, és egy újabb inveszticiót is bevállalnak: a December 1. tér 3. szám alatt lakó távhőfogyasztókat csatlakoztatják az elsődleges rendszerre, mely munkálatokra 200 ezer lejt utaltak ki a szolgáltató saját pénzéből.
 
Ciucur Losonczi Antonius

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!