ERDON Helyi hírek

2010.09.02. 09:48

Hiánycikk a rovarcsípés elleni spray

<p>Talán a West Nile vírussal kapcsolatos hírek, talán a hatásos reklámok okozták - tény, hogy a váradi gyógyszertárak legtöbbjéből eltűnt az egyik legkeresettebb szúnyogellenes készítmény.</p>

Amint Eugenia Hamza gyógyszerész, a Farmimpex patika egyik vezetője kifejtette, a reklám valószínűleg hatásosabb volt, mint amire a termék forgalmazói számítotak: a rovarcsípések elleni készítményt egész nyáron vásárolták, mostanra pedig elfogyott, s rendelni sem tudnak, ugyanis a lerakatokban sincs. Mint tapasztalta, nemcsak a gyógyszertárak polcairól fogyott el, ugyanúgy nincs már a nagyáruházakban sem. Szerinte mindez nem annyira a szúnyogok által terjesztett West Nile vírusról szóló híreknek tulajdonítható, mint inkább a sok reklámnak. Viszont például az általa vezetett patikában is találhatóak egyéb szúnyogellenes termékek - például egy lengyel gyártmányú gél ami mindössze 4 lejbe kerül, illetve egy osztrák spray ami szintén a bőrön fejti ki hatását, s amelyért 31 lejt kell fizetni. A vásárlók viszont az agyonreklámozott terméket keresik folymatosan.
Ezen a nyáron sokkal jobban fogytak a szúnyogellenes készítmények, mint az elmúlt években bármikor, válaszolt kérdésünkre Alina Ardelean, a váradi Bioef gyógyszertár munkatársa. Náluk szintén hiánycikk az említett termék, a gélt pedig kevesen vásárolják. „Többen azért nem szeretik, mert ragacsos, inkább a másik terméket szeretnék megvenni, amelynek van külön gyerekek és felnőttek számára kidolgozott változata, azzal viszont egy ideje nem tudunk szolgálni” - mondta a patikus.
 
Neumann Andrea
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!