ERDON Helyi hírek

2010.08.27. 13:26

53-ra nőtt a szalmonellás betegek száma

<p>Nagyvárad - Péntek reggelre már összesen 53 személy került kórházba, miután a múlt héten egy drágánfalvai lakodalman vettek részt, ahol szalmonellával fertőzött ételt fogyasztottak, írja a bukaresti Mediafax hírügynökség.</p>

Dr. Iulian Zaporojan, a nagyváradi járványkórház orvosa pénteken azt nyilatkozta, hogy az intézetben összesen 37 fertőzött beteg jelentkezett, ebből 34-et tartottak benn a kórházban. Állapotuk napról napra javul. Az utolsó két fertőzöttet csütörtökön szállították be a kórházba. Az eset miatt a kórház vezetősége visszahívta a szabadságon lévő egészségügyi alkalmazottakat és megnövelte a fekvőhelyek számát. A belényesi kórházban összesen tizenkilenc fertőzött beteget kezelnek. Dr. Petru Dărău főorvos a sajtó érdeklődésére elmondta, hogy az intézetben legutóbb kedden vettek fel szalmonellával fertőzött beteget. Mindegyik páciens állapota javulást mutat. Dr. Dorel Ţîrţ, a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője szerint a bakteriológiai vizsgálat igazolta az előzetes feltevést, miszerint az étel szalmonellával fertőzött volt. A drágánfalvi kultúrotthonban tartott lakodalman felszolgált, házilag készített ételekből az Állategészségügyi és Ételbiztonsági szakemberek mintát vettek, eredményt egyelőre nem közöltek. Felhívják mindazok figyelmét, akik a kánikula idején lakodalmat szerveznek, fokozottan figyeljenek oda a felszolgált ételek minőségére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!