ERDON Helyi hírek

2010.07.09. 17:21

Marosvásárhelyen is elindult az I velo ingyenes biciklikölcsönző program

<p>Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter indította el június 9-én Marosvásárhelyen az I velo ingyenes biciklikölcsönző programot.</p>

"Üdvözlöm a Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium partnereit, hogy szorgalmazásomra, Marosvásárhelyre is kiterjesztették a Bukarestben már több helyen is sikeresen működő ingyenes biciklikölcsönző programot. Reményem szerint programunk hamarosan Kolozsvár, Iaşi és Constanţa polgárai számára is elérhető lesz". – mondta Borbély László.
A Környezetvédelmi Minisztérium, a Green Revolution Egyesületet és a Raiffeissen Bank által elindított ingyenes program keretén belül 100 bicikli áll a marosvásárhelyiek rendelkezésére. A kölcsönzéshez csupán személyi kártya szükséges.
"Jó hírem van az önkormányzatok számára: ősztől egy új, kimondottan a bicikliutak építését célzó programot indítunk el a Környezetvédelmi Alap keretében. Most, hogy a marosvásárhelyiek 100 biciklit kölcsönözhetnek, remélem a marosvásárhelyi önkormányzat is egyike lesz a pályázó önkormányzatoknak" - hangsúlyozta Borbély László.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!