ERDON Helyi hírek

2010.07.09. 18:12

Figyelni kell

<p>A Romániai Egyetem Előtti Oktatás Minőségbiztosítási Ügynöksége (ARACIP) arra biztatja a szülőket, hogy mielőtt gyermeküket bármely magánintézménybe beíratnák ellenőrizzék, hogy azoknak megvan–e a megfelelő működési engedélyük.</p>

Egy óvoda vagy iskola legális működéséhez többek között a minisztérium kibocsátott engedélyre vagy akkreditálásra van szükség. Megyénkben az idei évben a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, valamint a szatmárnémeti Eliza Zamfirescu Iskolaközpont egy–egy osztálya kapott akkreditálást az ARACIP–től, mely engedélyt elégséges egyszer megszerezni, majd ötévente ellenőrzik az illető intézményeket, amennyiben arra szükség van. Kónya László főtanfelügyelő–helyettes kérdésünkre elmondta, ha az oktatási intézmény nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel, akkor az illető osztályt nem is indítják el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!