ERDON Helyi hírek

2010.05.11. 11:20

Állatkertben helyszíneltek a gyerekek

<p>Kedden újabb állomásához érkezett a Nagyváradi Állatkert és a Bihar Megyei Tanfelügyelőség által közösen indított Rácsok nélkül elnevezésű nevelési program Daniela Ghiuro programfelelős szervezésében.</p>

Miután a Szent László Gimnázium két osztálya múlthéten egy előadáson vehetett részt, amin a vadonban élő állatok állatkerti sorsáról esett szó, kedden a gyakorlatban is megtapasztalhatták az elhangzottakat, ugyanis tanítónőik, Zsigó Mária (3.B) és Kiss Csilla (4.A) kíséretében látogatást tettek az állatkertben. Nem érkeztek üres kézzel a gyerekek, hiszen többek között a majmok számára kis játékokat, illetve zöldséget és gyümölcsöt hoztak.

Az állatok gondozói felhívták arra a figyelmet, hogy a rácsok közé zárt állatok viselkedése mennyivel más a szabad környezetükben élő társaikénál. Daniela Ghiuro elmondta: egyelőre a Szent László Gimnázium két osztálya az egyetlen, mely a két intézet közötti protokollnak megfelelően folytatta a nevelési programot a helyszínen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!