ERDON Helyi hírek

2010.05.06. 14:39

„A szívünk ugyanolyan”

<p>Nagyvárad – A váradi vársáncbeli majális szombati sztárvendége a Korál együttes lesz, melynek frontembere, Balázs Fecó válaszolt kérdéseinkre.</p>

– Nagyváradon már láthatták a zenekart a ’90-es években. Mi az, ami változott, és mi az, ami megmaradt azóta?

– Ami változott, hogy a naptáraink számát gyarapítottuk azóta, de a szívünk ugyanolyan, mint jó pár évvel ezelőtt, és azóta is egyfolytában termeljük a szebbél szebb lírai dalokat.

Régi és új dalok

– Új dalokat is hallhat majd a közönség a jól ismert és népszerű számok mellett?

– Természetesen, a kötelező Korál-slágerek mellett Balázs Fecó szólóslágerei is hallhatóak lesznek.

– Milyen újdonságokról számolhatnak be?

– Egyrészt arról, hogy az Artisius zenei szakmai kuratóriuma életműdíjjal jutalmazott, aranylemezzé avanzsálódott, aranylemez lett az Érints meg még egyszer CD-válogatás, és fellépünk gyermekkorunk bálványozott zenekarai mellett június 4-én a Népstadionban, Budapesten, a legendás Eric Burdonnel és az Animals, valamint a Deep Purple együttessel karöltve.

– Tapasztalatuk szerint különbözik-e az itteni közönség a magyarországitól?

– Talán még melegebb fogadtatásban részesítenek bennünket, mint a magyarok, és ez érthető, mert amikor annak idején negyven évvel ezelőtt oda szerettünk volna menni, akkor csak az éter hullámain találkozhattunk a közönséggel.

– Mit üzennek a koncert előtt a nagyváradi, Bihar megyei rajongóiknak?

– Remélem, hogy minél több közös ismerősünk lesz. Minden egyes koncertünk a kinti magyarokkal olyan, mint egy jelképes osztálytalálkozó, úgy hogy mindenki külön-külön be lesz olvasva a névsorolvasáson, aki ott lesz a koncertünkön, és nagyon várjuk a találkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!