ERDON Helyi hírek

2010.04.16. 17:21

Közbeszerzési felvilágosítás

<p>Szatmár megye - Az <strong>Iskola Alapítvány</strong> a <strong>Szülőföld Ala</strong>p finanszírozása révén egynapos <strong>közbeszerzés</strong>i témakör köré csoportosuló képzést szervezett a vidéki önkormányzatoknál dolgozó közbeszerzési szakértők és közbeszerzések lebonyolításával megbízott személyek számára.</p>

A képzés első részében Horváth Anna, a Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium volt államtitkára tartott interaktív előadást a közbeszerzések rendszere, alapelvei, törvénykezési hátterei és a közbeszerzési eljárások típusai témakörben. A folytatásban Gál Katalin, miniszteri tanácsos a közbeszerzési dosszié fontosságáról, a keretszerződésekről, a közbeszerzési dokumentumokról, a nagyberuházási szerződésekről, a FIDIC-ről, a közbeszerzési eljárásokban felmerülő kockázatmenedzsmentről és a zöld közbeszerzésekről tájékoztatta a megjelent tisztségviselőket. A mostani képzés fontossága abban állt, hogy magyar nyelven tartották, így a közbeszerzések során használt kifejezéseket, intézményneveket magyarul és románul is megismerhették a pályázatírók, de a törvénykezési módosításokat is megbeszélték. Szabó Barna, az Oszágos Közbeszerzési Hivatal volt főtitkára a közbeszerzési eljárások gyakorlati oldaláról értekezett a jelenlévőkkel - a közbeszerzés menetét, lépéseit, az ajánlatok megnyitásától, a szerződéskötésen át a szerződés felbontásáig -, aztán egy interaktív beszélgetés során a képzésen jelen lévők által tapasztalt akadályokat is megbeszélték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!