ERDON Helyi hírek

2010.02.10. 14:06

Korszerű egészségügyi központ

<p>Nagyvárad - Több helyi és váradi elöljáró jelenlétében szerda délben Stefanna elnevezéssel korszerű egészségügyi központ nyílt Váradszentmárton közelében. Négy magyarországi szakorvos foglalkozik a páciensekkel.</p>

Négy magyarországi specialista (Dr. Varga Viktória bőrgyógyász szakorvos, dr. Dávidházy Éva gyermekgyógyász szakorvos, dr. Jánosy Gábor szülész-nőgyógyász adjunktus és dr. Molnár Balázs szülész-nőgyógyász szakorvos) szerdán korszerű magánegészségügyi központot nyitott a Váradszentmárton községhez tartozó Váradcsehiben. Az intézményben csecsemő- és gyermekgyógyászati rendelő (szakorvosi ellátás a születéstől a felnőtté válásig, akut betegségek ellátása, újszülött fogadására való felkészítés, speciális újszülöttkori teendők, táplálás és dietás tanácsadás csecsemőkortól, védőoltások, fejlődési rendellenességek és gyermekkorban felfedezhető kórállapotok kiszűrése, krónikus betegségben szenvedők gondozása, elsősegély nyújtás oktatása szülőknek), orvosi kozmetológia (hialuronsavas ráncfeltöltés), dermatológia (műtéti beavatkozások, anyajegyek eltávolítása és különböző kezelések), bio-elektro-mágneses-energia reguláció és nőgyógyászat (HPV vírus kimutatása, videoszkópia, ekográfia, magzati keringésvizsgálatok, a meddőség okainak elemzése, ambuláns operációk) várja a rászorultakat.

Regionális fejlődés

"Az itt látható komplexum célja a széleskörű, szakmai alapokon nyugvó orvosi munka. A 21. század az orvoslást a szűrések, a betegségek korai felismerése, illetve megelőzése felé terelte. Egyik alapelvünk az ennek való megfelelés, mind a bőrgyógyászat, mind a gyermekgyógyászat, mind pedig a szülészet-nőgyógyászat területén"- hangsúlyozta avatóbeszédében dr. Molnár Balázs szakorvos. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Lucian Popuş váradszentmárton polgármester, valamint dr. Gheorghe Carp és Biró Rozália, Nagyvárad két alpolgármestere is. Utóbbi azon meggyőződésének adott hangot: a centrum megnyitása a regionális fejlődés szempontjából fontos momentum a megyeszékhely és a metropolisz övezethez tartozó települések lakóinak életében, hiszen ennek köszönhetően bővült az igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások skálája. Az intézmény a Traian utca 2. szám alatt található, előjegyzéseket a 0259/434016-os telefonszámon fogadnak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!