Dâmboviţa megye

2024.05.15. 13:28

Kivizsgálnak egy orvost, aki a gyanú szerint kötszert felejtett páciense hasüregében

Illusztráció

Agerpres

Házkutatást tartott a rendőrség egy egészségügyi intézményben és egy orvos lakásán, miután felmerült a gyanú, hogy műtétkor kötszert felejtett egy női páciense hasüregében, aki ennek következtében fertőzésben meghalt.
Az orvos ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik eljárás.
A Dâmboviţa megyei rendőrség tájékoztatása szerint a târgoviştei ügyészség által vezetett kivizsgálás során két házkutatást végeztek, egyet egy bukaresti egészségügyi intézményben, egyet pedig egy 69 éves voluntari-i férfi lakásán, aki sebészorvos az említett egészségügyi intézményben. A házkutatások során a rendőrök lefoglaltak egy mobiltelefont és több dokumentumot, amelyeket bizonyítékként kívánnak felhasználni a nyomozás során.
Az orvost bekísérték a rendőrségre, ahol kihallgatják.
A rendőrség tájékoztatása szerint az eset 2022. december 5-én történt. Az orvos hastájéki műtétet végzett el a 73 éves női betegen, és a hasüregében felejtett egy kötszerdarabot. Az idegen tárgy elfertőződött és a páciens halálához vezetett - állítják a nyomozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában