ERDON Helyi hírek

2010.02.05. 07:22

Erdély legjobb matematikusai Sepsiszentgyörgyön

<p>Sepsiszentgyörgy - Az erdélyi magyar tanulóifjúság matematikában jeleskedő színe-java vetélkedik holnap Sepsiszentgyörgyön a XX. Erdélyi Magyar Matematikaversenyen. A kerek évfordulós rendezvény házigazdája a Székely Mikó Kollégium, mely 1991-től másfél évtizeden át adott otthont a tantárgy legrangosabb erdélyi magyar versenyének.</p>

Idén több mint húsz középiskolából érkeznek vendégdiákok és -tanárok. Matematikai tehetséggondozás, a legjobbak tudásának összemérése, a Nemzetközi Magyar Matematikaverseny erdélyi előválogatója — nevezzék bárhogyan, a húsz éve tartó versenysorozat több tantárgyvetélkedőnél.

A Sepsiszentgyörgyöt tizenöt év után felváltó helyszínek házigazdái is mindig arra törekedtek, a versenytapasztalatokon kívül a résztvevők helytörténeti ismeretekkel is gazdagodjanak, tudományos eszmecserét is folytassanak, valamint ismerjék meg egymást az ország legnagyobb magyar középiskoláinak diákjai és tanárai.

A versenyt a Bolyai-jubileum jegyében tartják, emlékeznek a százötven éve elhunyt legnagyobb magyar matematikusra, de nem felejtik el felidézni a húsz évvel ezelőtti kezdetet sem, amelynek tehetséggondozó mozgalom jellege Bencze Mihály brassói matematikatanár nevéhez fűződik.

(www.3szek.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!