ERDON Helyi hírek

2008.12.30. 16:35

Szatmárnémeti: bő a választék, pénz is van

<p>Szatmár megye — Az a potenciális vásárló, aki december 30–án, kedden belépett egyik–másik szatmárnémeti bevásárlóközpontba vagy nagyobb önkiszolgálóba, először is bevásárlókosárra kellett hogy várakozzon türelmesen.</p>

Persze nem lenne ember az ember, ha egyik nem bújna a másik elé, mert csak egyesek sietnek, mások várhatnak illedelmesen sorukra. Megkapva egy kosarat, a vásárló elindult szétnézni a roskadásig feltöltött pultok között. Minden árúfajtából nagy a választék, ami pénzköltésre csábítja az áldozatokat. Liszt, cukor, margarin, sajt, étolaj, körülbelül tíz kilogrammos hátsósonka, karaj, a kocsonyának való köröm kilogramja 3,5 lejbe került. A fűszerek is szépen sorakoznak a polcokon, a pástétomokok is, és többféle lekvár, amiket úgy hírdetnek a cimkék, hogy gyümölcsből készültek. Az Angeli és az Ador nevű pezsgőkből egy palack 16 lejbe kerül. A Zarea nevet viselő pezsgő 18 lej, mellette a polcon a Dorato márkanevű 9 lej darabja. A 2007–es évjáratú Murfatlar 15 vagy 13 lejbe kerül, a 2006–os évjáratúért ugyancsak 15 lej kérnek a szatmárnémeti üzletekben. A Cotnari márkanevű borért 16 lejt, 15.50 lejt vagy 15.20 lejt fizet a vásárló, míg a egy palack Riesling 14 lejbe kerül. Kedden délelőtt úgy a nagy önkiszolgállókban mint a kissebb boltokban volt virsli 12 és 14,50 lejért volt kapható kilogramja, házi készítésünek reklámozott nyerskolbász kilogramja 20 lej volt.

A nagypiacon

Kedden délelőtt a szatmárnémeti nagypiacon eladót és portékát is látni, vásárlót annál kevesebbet. A viszonteladók standjai telve áruval, míg az őstermelők standjai kicsit huzatosak, de házi tejet, túrót, tejfelt is kínáltak eladásra. A tejtermékekkel sok eladó kijött az ilyen cikkek eladására kijelölt csarnokból, abban a reményben, hogy a piac standjai között sétálóknak talán jobban megakad a szemük a termékeiken. Alma, méz, tojás, és kétliteres műanyag palakba tárolt házi bor is kapható volt 7 lejért.

Karikás Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!