ERDON Helyi hírek

2008.12.11. 17:20

Egy hét a karácsony jegyében

<p>Nagykároly - Ebben az évben is megszervezi a nagykárolyi művelődési ház, a tavaly nagy sikert aratott karácsonyi fesztiválját, a Christmas Fest-et. Helyszín a Román Katona Emlékműve előtti tér.</p>

A nagykárolyi művelődési ház idén is megszervezi karácsonyi vásárral egybekötött karácsonyi fesztiválját, jelentette be Georgescu Bogdan igazgató. Ebben az évben, december 17-23 között szervezik az eseményt, számtalan koncerttel és egyéb változatos programmal.

Ahhoz, hogy az eseménysorozat karácsonyi vásárral kapcsolatos terve is megvalósuljon, árusok jelentkezését várják. Az érdeklődők a polgármesteri hivatalban, az 1-es teremben jelentkezhetnek és igényelhetnek helyeket, mondta Georgescu. A programok délután 5 órától kezdődnek és előreláthatóan este nyolcig tartanak majd. Az Emlékmű előtti téren egy színpadot is felállítanak, itt minden nap változatos programokkal és műsorokkal lépnek színpadra a meghívottak. Az igazgató tájékoztatása szerint nemcsak délutántól érdemes kilátogatni a helyszínre, mert napközben az árusoké lesz a főszerep.

 Dancs Annamari is jön

A fesztivál 17-én, gyermekeknek szervezett partival kezdődik, mely a szervezők szándékai szerint egy karnevál jellegű szabadtéri esemény keretein belül. A résztvevők akár jelmezt is viseletnek, a lényeg a jó hangulat.   

December 18.-19.-20.-án a nagykárolyi és környékbeli települések iskolásai, valamint kórusai lépnek színpadra. December 21-én, a művelődési ház keretén belül működő együttesek három órás koncertje következik, melynek címe Christmas Rock.  December 22.-én a sepsiszentgyörgyi Dancs Annamari koncertjére kerül sor. A fesztivál zárónapjának programja még nem végleges, ezért erről bővebb felvilágosítással még nem szolgált az igazgató.

A zenés programokon kívül gyerekprogramokkal, mesevetítéssel is készülnek a szervezők a helyszínen. A múvelődési ház programjain kívül, a nagykárolyi Caritas munkatársai zsíros kenyeret és teát is kínálnak, naponta 11-13 óra között. Az Emlékmű mellé egy urnát is kihelyeznek, melybe adományaikat helyezhetik az emberek. Az egy hét alatt összegyűjtött összeget a nagykárolyi kórháznak ajánlják fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!