ERDON Helyi hírek

2008.11.25. 10:54

Operettslágerek a filharmóniában

<p>Nagyvárad - Hétfő este az RMDSZ szervezésében operettgálára került sor a Nagyváradi Állami Filharmónia koncerttermében. A Kolozsvári Állami Magyar Opera művészei léptek fel a rendezvényen.</p>

A rendezvény kezdetén Biró Rozália alpolgármester és Pető Csilla képviselőjelölt, az est fővédnöke köszöntötte az állami filharmónia koncerttermét szinte zsúfolásig megtöltő operettrajongókat. A prózai felvezetést követően aztán valóban a zene vette át a főszerepet: Barabás Zsuzsa, Harg Judit, Pataki Enikő, Ádám János, Madarász Lóránt és Sándor Árpád, a Kolozsvári Állami Magyar Opera művészei Nagy Ibolya zongorakisérete mellett emlékezetes műsorral ajándékozták meg mindazokat, akiknek felesleges bemutatni Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Kacsóh Pongrác, Jacobi Victor, Szirmai Albert, Huszka Jenő vagy Ábráhám Pál életét és munkásságát. A közönség szemmel láthatóan élvezte a látottakat, hallottakat, legalábbis erre szolgált bizonyítékul, hogy a jelenlevők együtt énekelték a fellépőkkel a műfaj olyan megaslágereit, mint például a Jaj cica, eszem azt a csöpp kis szád; Te rongyos élet, bolondos élet (A csárdáskirálynő), Cintányéros cudar világ (Mágnás Miska), Kicsike vigyázzon, egyszer nagymama lesz (Bál a Savoyban), János legyen, fönn a János hegyen (Zsákbamacska) vagy Legyen a Horváth kertben, Budán (Régi nyár).

Humoregyveleg

A sorból az olyan népdalok és magyar nóták  sem maradhattak ki, mint a Nótáskedvű volt az apám; az Az a szép, az a szép, akinek a szeme kék; a Kis kút, kerekes kút vagy a Rámás csizmát visel a babám. Az előadás második felében Ádám János és Madarász Lóránt két roma legény bőrébe bújva késztette nevetésre a publikumot, humoregyvelegüket csupán néhány dal erejéig szakították félbe (Aranyeső, Hej cigány stb.). A kitartó taps hatására a művészek ráadással is szolgáltak. Fergetes sikerüket látva bátran kijelenthető: Nagyváradon nem halt ki az operett iránti igény.

Ciucur L. Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!