ERDON Helyi hírek

2008.11.28. 12:59

Fás-klasztert hoznak létre a faiparban tevékenykedők

<p>Kovászna megye - A Kovászna megyei önkormányzat és az ASIMCOV Kis- és Középvállalkozók Szövetsége közösen vesz részt egy projektben, amelynek célja egy Kovászna és Brassó megyei fás-klaszter megalakítása.</p>

Ez egy olyan hálózat, amelyben társul a fakitermelő, a feldolgozó és a szállító, így a megrendelőnek csak egy képviselővel kell tárgyalnia. Az ágazatban dolgozók számára ez üzleti tartalommal bíró valós érdekképviselet lenne. A „Pro Wood” elnevezésű projektet az Európai Bizottság finanszírozza. A projekt értéke kétszázezer euró, ebből a pénzből fizetik a hálózat létrehozásának költségeit. A program életbe ültetése 2010 májusáig tart. Háromszéken több mint 300 vállalkozó dolgozik a faiparban, a megye gazdaságának 20%-át ez az ágazat teszi ki. A klaszter alakuló ülését december közepén Sepsiszentgyörgyön tartják, és több mint 150 „fás” cég képviselőjét hívták meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!