ERDON Helyi hírek

2008.10.14. 12:14

Nem működik a krumpli-ring

<p>Kovászna megye - Idén nem működött a Román Árutőzsde Kovászna megyei termináljának krumpli-ringje. Buksa Árpád, a Kovászna megyei terminál igazgatója elmondta: kínálat van, hiszen a krumplit már betakarították és a hektáronkénti átlagtermés 17 tonna, kereslet azonban egyelőre nincs.</p>

Mi próbálunk nyitni az intézmények felé, eljuttatjuk hozzájuk ajánlatunkat, legutóbb a Kovászna megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság vezetőjét kerestem fel, hiszen nagy mennyiséget, 24 tonna burgonyát akarnak beszerezni a télire, de válasz még nem érkezett- magyarázza Buksa. Az igazgató kissé keserű szájízzel meséli, bár több mint egy éve működik a Román Árutőzsde Kovászna megyei terminálja még mindig idegenkednek a háromszéki cégek a tőzsdei tranzakcióktól, pedig ily módon a valós piaci áron értékesíthetnék termékeiket vagy vásárolhatnának.

Eddig egyetlen háromszéki intézmény vásárolt a tőzsdén keresztül, a megyeszékhelyi Dr. Fogolyán Kristóf Kórház, a tavaly ősszel pedig több gazda értékesítette krumpliját a terminálon keresztül. Nem mondunk le a krumpli ringről, megpróbálunk Hargita megyei cégeket is bevonni- hangsúlyozta Buksa. A Román Árutőzsde Kovászna megyei terminálját tavaly június közepén nyitották meg, és hozták létrehozták a burgonya ringet, az első licitet szeptemberben szervezték meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!