ERDON Helyi hírek

2008.03.06. 16:54

Nőnapra készülve

<p>Szatmárnémeti - A nemzetközi nőnapot március 8-án tartjuk. A nőnap a mai virágos megemlékezéssel szemben munkásmozgalmi eredetű. <A href="http://video.erdon.ro/members.erdon1/flv-Vir%C3%A1gpiaci%20%C3%A1rak_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://media.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ez a nap azt a küzdelmet eleveníti fel, melyet a nők évszázadokon át vívtak azért, hogy a társadalomban egyenlő jogokkal és lehetőségekkel élhessenek. Ilyenkor a virágajándékozás dominál, úgy tűnik, az egész város „virágbaborul” nőnap tiszteletére. A virágosstandokon bárki beszerezheti az ízlésének megfelelő csokrot. Vannak különlegesebb — borsosabb áron beszerezhető — virágok és vannak, a már megszokottabbak, melyek megvásárlása csekély mértékben viseli meg az urak pénztárcáit. Egy szál szegfű vagy gerbera körülbelül három–négy lejbe kerül, attól függően, hogy a vásárló óhajt–e csomagolást. Aki pedig díszcsomagolásba helyezett orhídeátval szeretne kedveskedni hölgyismerősének, tíz lejért vásárolhatja meg azt, de egyéb különleges virágfajták közül is lehet válogatni. A virágárusok elmondták, természetesen fel vannak készülve a „rohamra”, ami holnapra és szombatra várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!