ERDON Helyi hírek

2008.03.07. 14:43

Idősek klubja a középkori várban

<p>Marosvásárhely - A középkori vár két helységében működik mától az Idősek klubja. A két helység felújításáról és berendezéséről a polgármesteri hivatal gondoskodott.</p>

A két helység mától bérmentesen áll a nyugdíjasok rendelkezésére, születésnapok és más rendezvények lebonyolítására valamint a szabadidő kellemes eltöltésére.
A mai avatás olyan pillanat, amely a társadalmi gondoskodás felé mutat és a felé, hogy a várbeli helységeket társadalmi és kulturális tevékenységekre fogják felhasználni.
Dorin Florea polgármester, avató beszédében elmondta, hogy az idősekre hárul a magyarok és románok közötti tisztelet, a multikuturalitás megvédése, mert ez a legnagyobb kincs amivel büszkélkedhetik Marosvásárhely.
A multikulturalitás jegyében zajlott a két helység megszentelése is melynek elvégzésére az ortodox Nicolae Sincan és a katolikus Csintalan László espereseket kérték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!