ERDON Eletmód

2018.12.31. 09:10

Szabad a fantázia a szilveszteri sminkelésnél

Az esti sminkelésnél a hölgyek lehetnek merészebbek. Kipróbálható, hogy a rúzsba csillámport kevernek. Rácz Eliza sminkmester szerint óvakodni kell a plasztik műszempilláktól, mert azok nagyon csúnyák, a szemspirálok színei viszont  kombinálhatóak.

Az esti sminkelésnél a hölgyek lehetnek merészebbek. Kipróbálható, hogy a rúzsba csillámport kevernek. Rácz Eliza sminkmester szerint óvakodni kell a plasztik műszempilláktól, mert azok nagyon csúnyák, a szemspirálok színei viszont  kombinálhatóak.

A trend minden évben változik ugyan, de Rácz Eliza sminkmester inkább azt tanácsolja kedves olvasóinknak, hogy mindenki a saját személyiségét igyekezzék kifejezni, az életkorának megfelelően, amikor sminkel, mert nem biztos, hogy az éppen aktuális divatnak a követése valamennyi esetben beválik. Szilveszter este, illetve éjszaka véleménye szerint a hölgyek egy kicsit szabadon engedhetik a fantáziájukat, vagyis olyan sminket is használhatnak, amit mondjuk a hétköznapi életben nem mernének kipróbálni, bevállalni. Azért mindenképpen ajánlatos egy próbasminkelést elvégezniük, amennyiben megvan ehhez a kellő önbizalmuk és tehetségük, ha pedig nem annyira jártasak a sminkelés világában, illetve ha valami érdekesebbet vagy különlegesebbet szeretnének, ajánlott számunkra, hogy elmenjenek egy profi szakemberhez, hogy kikérjék ennek a véleményét.

A szilveszteri smink elég színpompás is lehet, az idei év színei a burgundi, a lila és a zöld voltak. Ezzel a három színnel lehet játszadozni, mindhármat fel lehet vinni a szemhéjra, mert előnyösek a kék, a zöld és a barna szemű hölgyeknek egyaránt. Ezeket használták 2018-ban az esti sminkeknél, de ezek mellett kivételesen, a szilveszterre való tekintettel, még lehet használni az arany, az ezüst és a bronz árnyalatait is, mert ünnepélyes hangulatot kölcsönözhetnek a sminknek. Ha pedig valaki a természetesebb sminket szereti, mert azt is lehet, akkor a választás nem muszáj annyira színpompás legyen.

Figyelembe kell venni emellett azt is, hogy melyek lesznek a kiegészítők, milyen ruhát öltenek magukra a hölgyek, milyen ékszereket választanak ki, milyen cipőt vesznek fel, és ezek függvényében kell kisminkeljék magukat. A fiatalabb nők használhatnak akár merészebb színárnyalatokat is.

Arckezelés

Arról is beszélt Rácz Eliza a Bihari Naplónak: a sminket is ugyanúgy kell tudni viselni, mint egy ruhát. Ha valaki az év többi napján nincs hozzászokva ahhoz, hogy látványosan fesse magát, netalán egyáltalán nem sminkel, azért szilveszterkor is ügyeljen arra, hogy ezt ne vigye túlzásba, vagyis ne annyira kisminkelve jelenjen meg a bulin, hogy a környezete fel sem ismeri őt. Ezen kívül, ha ő maga sincs hozzászokva ehhez, akár borzasztó kényelmetlenül is érezheti magát. Ahhoz hasonlítható ez, amikor valaki általában lapos sarkú cipőkben jár, ezért amikor egyszer magas sarkút vesz magára, hajlamos botladozni, és már alig várja, hogy hazamenjen, hogy végre lekerüljön a lábáról- magyarázta.

Jótanács a jövőre nézve, hogy mindenféleképpen fontos az arckezelés, vagyis egy-két héttel az ünnepi smink felkerülése előtt érdemes megtisztítani az arcot. Előtte egy nappal pedig ajánlott elvégezni egy bőrradírozást, mert attól simább lesz bőr, illetve minél több vizet inni, hogy ne repedezzen ki a szájbőr. „A smink akkor szép, ha tiszta az arcbőrünk”- fogalmazott.

Lehet csillámport is használni bátran, ráhelyezni a szemhéjakra. A füstös hatás ugyan nem mostani a divattrendek csúcsa, inkább az örök klasszikusok közé tartozik, de mindig hatásos, mert kiemeli a szemeket, és nem csak a feketével és annak különböző árnyalataival, hanem más színekkel is lehet érni.

Mostanában divat ugyanakkor megint az úgynevezett Marilyn Monroe-stílus: egy vékony szemkontúr, vagy a nagyobb hatás kedvéért műszempilla. Ez inkább azon hölgyeknek ajánlott, akik nem annyira jártasak a sminkelés világában, mert egy szemkontúrt nem nehéz meghúzni. Az alapozó mindenképpen legyen vízálló, mert ha nem a tévét nézzük, hanem táncolunk a partin, akkor az arcbőr verejtékezhet. Fontos még a porpúder, fixálás gyanánt, melyet a sminkelés előtt fel kell vinni az alapozóra.

Mind kiegészítők, érdekesek lehetnek még a különböző méretű Swarovski strasszkövek, melyeket fel lehet ragasztani az arcra, a szemöldökcsont részre, a külső szemsarokba, vagy az arccsontra, mely mesebeli hercegnő allűrt adhat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!