ERDON Bulvár

2008.04.01. 16:57

Nyújtópadon Sarkozy, a franciák nem indulnak az EB-n - áprilisi tréfák a világban

<p>Kinyújtják a francia elnököt, a pápa külön misét tart a homoszexuálisoknak, a franciák nem indulnak a foci EB-n - harsogták a címlapok kedden, az április elsejei tréfák hagyományának hódolva.</p>

Brit, francia és ausztrál lapok is megviccelték olvasóikat az alkalomból. Libanonban az örömbe üröm is vegyült: az olvasókat azzal ugratták, hogy végre megválasztották az ország elnökét.

Egy ausztrál rádióállomás bejelentette, hogy a pápa júliusi ausztráliai látogatásán misét tart csak homoszexuálisoknak - ez is áprilisi tréfa volt. A brit Sun bulvárlap közölte, hogy megnyújtják az új feleségénél sokkal alacsonyabb francia elnököt. Nicolas Sarkozyt egy nyújtópadszerű kínzószerszámmal próbálják megmagasítani - magyarázta a lap áprilisi viccében. A Sun "Luc Bigger" (azaz "look bigger", "nagyobbnak tűnik") francia kormányszóvivőre hivatkozott.

A Daily Express keddi száma szerint a híres londoni óratorony, azaz a Big Ben digitális kijelzőre áll át, amíg az eredeti óraszerkezetet megjavítják. A Telegraph brit lap pedig repülő pingvinekről közölt képeket, akik éppen melegebb éghajlatra költöznek.

A franciákat a futballválogatott kapitánya tréfálta meg videóblogján. Raymond Domenech közölte, hogy a francia csapat nem indul az idei labdarúgó Európa Bajnokságon, inkább máris a 2010-es világbajnokságra készülnek.

Libanonban az újságokba illesztett röplapok állították, hogy a törvényhozók végre megválasztották az ország elnökét. Az írás szerint az ellenséges politikai vezetők ezután ölelgetni kezdték egymást, végül koktélpartival ünnepelték meg a sikert. A szöveget író csoport egy tagja azt mondta, az volt a céljuk, hogy megmutassák, milyen nevetségessé vált a politikai helyzet Libanonban. Az országban november óta nincs államfő. A képviselők eddig tizenhétszer próbáltak dönteni az új vezetőről. Legközelebb április 22-én szavaznak.

A reklámok sem maradtak ki a mókából. Több brit lap is közölt egy hirdetést, amely szerint egy német autógyártó kifejlesztett egy olyan modellt, amely elektromos árammal megrázza azokat a kutyákat, amik megpróbálják lepisilni. Egy francia sportújságban pedig "univerzális kormánykereket" hirdettek, amely gombnyomásra alkalmazkodik a menetirány szerinti bal-, illetve jobboldali közlekedéshez. A reklám szerint erre azért volt szükség, mert a britek és franciák nehezen szokták meg, amikor az út "rossz" oldalán kell vezetniük.

A New Scientist brit tudományos hetilap fordított a mókán: olyan történeteket tett közzé honlapján, amelyek akár április elsejei tréfák is lehetnének, de valóban megtörténtek. Az egyik ilyen hír például egy olasz fizikuspárról szól, akik magyarázatot találtak a kopogó szellemek jelenségére. Egy másik tanulmány pedig azt fejti ki, hogyan lehet az emberi kart műtéttel szárnyakká alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!