Folyamatos küzdelem

2021.01.15. 07:30

Porcicák nélkül jobb az élet

Miközben a portalanítást nem lehet megúszni, néhány ötlet segítségével sokat javíthatunk a hatékonyságunkon.

A polcok külön törődést érdemek

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Nincs olyan háziasszony, akinek ne okoznának bosszúságot az újra és újra felbukkanó porcicák – írja legutóbbi számában a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin.

Megmutatjuk, hogy vegye fel ellenük eredményesen a harcot!

Kívül tágasabb...

A legtöbb por az utcáról kerül a lakásba. A cipőjét lehetőség szerint hagyja az ajtó előtt, a lábtörlőt rendszeresen takarítsa.

Koszos magaslatok

A könyvespolcok, a konyhaszekrény tetején sok por ül meg, takarítani pedig igen macerás a magaslatokat. Ám ha ezeket a felületeket befedi újságpapírral, egyetlen óvatos mozdulattal „leemelheti” a port, megspórolva ezzel a fárasztó törölgetést.

A polcok külön törődést érdemek
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Ágyneműcsere

A laza szövésű textilek, például az ágyneműk, igazi pormágnesek, a testünkről leváló, apró hámdarabok pedig szintén etetik a porcicákat.

Heti rendszerességű ágyneműcserével és a párnák kimosásával sokat javíthat a helyzeten.

Porfogók nélkül

A díszpárnák, plédek, szőnyegek és egyéb lakástextilek nemcsak megfogják, hanem termelik is a port, ezért érdemes belőlük annyit beszerezni, amennyi feltétlenül szükséges. Igyekezzen csökkenteni a dísztárgyak számát.

A szűrő a kulcs!

Amennyiben érzékeny a porra, mindenképpen szerezzen be egy megbízható, HEPA-szűrővel felszerelt porszívót, amely a látható porszemeken túl a finom szemcséket is felfogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!