hasznos segítség

2020.03.25. 10:07

A luxus divatmárkák is beszállnak a védőeszközök gyártásába

Fényűző ruházati termékek helyett egészségügyi maszkot fog gyártani az Yves Saint Laurent és a Balenciaga francia, valamint a Gucci olasz divatház – jelentette be a luxusmárkák anyavállalata, a Kering csoport.

Forrás: Shutterstock

A gyártást azután kezdik meg, hogy megkapták a hatósági engedélyt az alkalmazni kívánt technológiára és a beszerezni tervezett alapanyagokra. Addig is, amíg elindulhat a termelés, a vállalatcsoport 3 millió sebészeti maszkot vásáról Kínától a francia egészségügyi intézmények számára.

Az olasz leányvállalat, a Gucci 1,1 millió sebészeti maszk és 55 ezer védőöltözet legyártását ígérte az olasz egészségügyi dolgozóknak. Az anyavállalat ezen felül meg nem nevezett összegű adományt ajánlott fel orvosi kutatásokra a Pasteur Intézetnek.

A Kering riválisa, az LVHM egy hete kórházi fertőtlenítőgél „nagy mennyiségű” gyártását kezdte meg olyan franciaországi üzemeiben, ahol amúgy Dior, Guerlain vagy Givenchy márkájú luxusparfümök és egyéb kozmetikai cikkek készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!