Székelyhíd

2020.04.25. 10:42

Székelyhídon többszintű a vírus elleni védekezés

Borczi Máté

Székelyhídon időben felismerték a koronavírus minden eszközzel való megfékezésének szükségességét. Guba József polgárvédelmi felügyelő vezetésével hattagú akciócsoport alakult az érmelléki városban. Heti rendszerességgel alapos fertőtlenítést végeznek a városközpontban, a buszmegállók környékén, a kereskedelmi egységek előtt, illetve a polgármesteri hivatalban. Hasonlóképpen jártak el a városhoz közigazgatásilag tartozó öt faluban is. Az önkormányzat folyosóját óránként felmossák, a kilincseket fertőtlenítővel áttörlik. A 4-es számú katonai rendeletnek megfelelően a városban lévő tömbházak lépcsőházaiban is permetezéssel védekeznek, illetve a bejárati ajtók elé fertőtlenítőszerrel átitatott szőnyeget helyeztek ki, amit napi rendszerességgel frissítenek.

Nyilvántartásba vették a 65 évnél idősebb személyeket, akik igénylik közülük, azoknak a bevásárlásban segítenek. Az élelmiszerek és a gyógyszerek beszerzése mellett olyan személy is akadt, aki vetőburgonya vásárlására kérte fel az önkénteseket. A Magyarországról segítségként érkezett védőfelszereléseket, tisztító- és fertőtlenítőszereket Béres Csaba polgármester személyesen juttatta el a családorvosokhoz.

A helyi polgárok segítsége sem maradt el, többek között az Erinus gyógyszertár 1110 lej értékben adományozott egészségügyi eszközöket. A székelyhídi Balogh Anna az Ily Textil cég által felajánlott anyagból mosható védőmaszkokat készít. Az érolaszi idős Aszalós Árpád is nekilátott a maszkok varrásának. Ő az alapanyagul szolgáló textilt is biztosítja. Időközben Hegyessy Zsolt és Nagy Botond felügyeletével önkéntes polgárőrség alakult Székelyhídon, a rendőrséggel közösen járőröznek éjszakánként a városban. Jelenleg több mint nyolcvanan jelentkeztek e közösségi feladatra, Hegyessy elmondása szerint további önkéntesek jelentkezésére számítanak.

 

Borítóképen: Béres Csaba polgármester személyesen juttatta el a védőfelszereléseket a családorvosoknak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!