Bihar hírei

2017.03.08. 13:52

A szalagavató egy „határvonal”

Az érmihályfalvi középiskola négy végzős osztályának szalagavatóját tartották meg az elmúlt hét végén, a szokástól eltérően ugyanazon alkalommal.

Az érmihályfalvi középiskola négy végzős osztályának szalagavatóját tartották meg az elmúlt hét végén, a szokástól eltérően ugyanazon alkalommal.Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium az elmúlt években egymást követő két napon tartotta végzős osztályainak szalagavatóját a helyi kultúrházban, ahol ennek ellenére is nagy volt rendszerint a tumultus. Idén, tekintettel a kevesebb diákra, mind a négy osztály ünnepségére az elmúlt szombaton kerülhetett sor. A megjelenteket Zeffer Tímea igazgatónő köszöntötte, egyebek mellett arról beszélve, hogy a most feltűzött szalag egy „határvonal”, mely jelképesen elválasztja a gyerekkort a felnőttkortól, amikor, miközben egyes ajtók becsukódnak a diákok mögött, mások kinyílnak előttük. Az igazgatónő tolmácsolta dr. Dersidan Stefania aligazgatónő üdvözlő szavait is, majd következhetett az ünnepség fénypontja, a szalagtűzés.

Szalagtűzés

A végzősök előtt még az igazgatónő, Nyakó József polgármester, valamint Kiss Csaba szülőbizottsági elnök is kapott az emlékből, továbbá a testvériskola, a debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégiumot képviselő két pedagógus, Horváth Beatrix és Nagy Béla is, majd az osztályok: XII. A. – osztályfőnök Körmendi Gyula; XII. B. – osztályfőnök Varga Mihai; XII. C. – osztályfőnök Szilágyi József; XII. D. – osztályfőnök Hegyesi Judit. A megható búcsúbeszédeket a XI. osztályok már inkább a szórakozásra és szórakoztatásra hangsúlyt tevő műsora követte, amellyel véget is ért a szalagavató kultúrházbeli része, az osztályok aztán saját szervezéseikben, szórakozóhelyeken ünnepeltek tovább.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!