Bihar hírei

2015.05.04. 12:07

Anyákat köszöntő ünnepi műsor

Megható műsorral köszöntötték az édesanyákat vasárnap délután az érmihályfalvi kultúrházban. "Az anyák szeretetét, önfeláldozását csak saját gyerekeink iránti gondoskodással tudjuk megköszönni", hangzott el.

Megható műsorral köszöntötték az édesanyákat vasárnap délután az érmihályfalvi kultúrházban. "Az anyák szeretetét, önfeláldozását csak saját gyerekeink iránti gondoskodással tudjuk megköszönni", hangzott el.

Az érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezete és az Érmihályfalváért Egyesület szervezte anyák napi ünnepség már a kezdetektől az anyákról szólt: a nőszervezetet alkotó anyák vagy leendő anyák láttak a szervezéshez és ők voltak azok is, akik vasárnap délután feldíszítettek a kultúrházat, hogy méltó környezet fogadja a nézőteret megtöltő közönséget. Sütő Judit műsorvezető Beney Zsuzsa: Anya dúdolja című versével köszöntötte a megjelenteket, melyben valójában egy anya szólítja meg gyermekét, majd dr.Turucz Mária, a nőszervezet helyi elnöke az anyák megünneplésének történelmi hagyományait idézte fel, hozzátéve, hogy az anyák szeretetét, önfeláldozását csak saját gyerekeink iránti gondoskodással tudjuk megköszönni.

Műsor-csokor

Nyakó József polgármester elismerését fejezte ki a program szervezőinek, majd azokra az édesanyákra emlékezett, akik már nincsenek közöttünk, s mely generáció még genetikai indíttatásból élte meg a gyerekvállalást, nevelést. Előttük egy perces csendes főhajtással tisztelegtek, majd kezdődött az anyák napi ajándék műsor-csokor. A Csilinka gyerekkórus Darabont Aliz tanárnő vezetésével adott elő énekszámokat. Gábor Éva tanítónő, nőszervezeti alelnök is beszédet mondott, kifejtve: fontos, hogy ne csak anyák napján, hanem minden nap "bontsuk ki szívünk legszebb ajándékát: szeretetünket az édesanyák felé".

Virág az édesanyáknak

A továbbiakban Darabont Panna és Gréta, Gábor Éva tanítónő előkészítős osztálya, Marozsán Csilla, a Móka színjátszó csoport és a GGG Irodalmi Stúdió tagjai váltogatták egymást a színpadon az alkalomhoz illő verseket és idézeteket, dalokat előadva, a mintegy másfél órában sok édesanyát késztetve könnyeik törölgetésére. Az eseményről távozó édesanyákat a nőszervezet tagjai várták a kijáratnál egy-egy szál szegfűvel. Később dr.Turucz Mária, Gábor Éva, Nyakó József és Karsai Attila alpolgármester az Egészségügyi-Szociális Központba látogatott el, hogy az ott élő édesanyákat is virággal köszöntsék.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!