ERDON Helyi sport hírek

2008.09.16. 13:35

Újabb rali Szatmár megyében

<p>A Carpatica RallyRaid az év utolsó nagyobb autós sport–eseményének számít a román terepralisok körében. Ezt jövő hétvégén rendezik.</p>

Jövő hétvégén rendezik meg Temesvár – Szatmárnémeti között a Carpatica Autószalonnal egybekötött Carpatica RallyRaid terepverseny. Az év utolsó nagyobb autós sporteseményének a szervezők a „Válaszd az életet!” mottót adták. Ugyanis a Nemzeti Drogmegelőzési Ügynökség, több állami és civil szervezettel közösen ilyen módon próbálja felhivni a figyelmet az alkohol és drogfogyasztás veszélyeire.

A terepverseny ezúttal is nyitott amatőr és licenc–szel rendelkező autósoknak, motorosoknak illetve ATV/quad kategóriában is értékes díjakra számíthatnak a jelentkezők. Az első szakaszra szeptember 26–án, Temesváron kerül sor, majd 27–én, szombat hajnalban az amatőr és profi versenyzőkből álló mezőny Szatmárnémeti felé veszi az irányt Arad és Bihar megye tájain keresztül. Több mint 350 kilométer terepszakasz megtétele után érkeznek meg Szatmárnémetiben a versenyzők.

Szeptember 27–én rendezik a szatmári szakaszt. „Ezt éppen most szervezünk és szintén lehet jelentkezni amatőröknek és profiknak, autó/motor/quad kategóriában. Jelenleg folyik a terepszakasz előkészitése, a részletekről pedig folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. Egy biztos: látványos, közönség számára is élvezhető versenyt szeretnénk szervezni!” – mondta lapunknak Buktka Gergő, a szatmári szakasz szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!