Uncategorized

2011.07.24. 16:39

Nyelvtáborok Hadadon a MADISZ szervezésében

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 8-15. között angol nyelvtábort szervez V-VIII. osztályosok számára, és anyanyelvi tábort I-IV.osztályos gyerekeknek Hadadon, a Degenfeld kastélyban. Kisérleti jelleggel meghirdetnek a táborok ideje alatt egy román és egy német nyelvű csoportot is.

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 8-15. között angol nyelvtábort szervez V-VIII. osztályosok számára, és anyanyelvi tábort I-IV.osztályos gyerekeknek Hadadon, a Degenfeld kastélyban. Kisérleti jelleggel meghirdetnek a táborok ideje alatt egy román és egy német nyelvű csoportot is.

 

A Szatmárnémeti MADISZ augusztus 8-15. között szervezi meg a XII. Gyermek Angol Nyelvtábort V-VIII. osztályos gyermekek számára Hadadon, a Degenfeld kastélyban. Az angol nyelvtábor oktatói szatmárnémeti nyelvtanárok, akik a hangsúlyt a beszélt angol nyelvre fektetik. Napközben a résztvevők vetélkedőkön, sporttevékenységeken, kirándulásokon vehetnek részt. Korhatár 11-14 év (befejezett IV. és VIII. osztály közöttiek). Az oktatáson és a tábori programon kívül napi 3 étkezést, szállást, tisztálkodási lehetőséget biztosítanak.

Anyanyelvi tábor

Párhuzamosan az angol nyelvtáborral, ugyanazon a helyszínen, anyanyelvi tábort is szerveznek az I-IV. osztályosok számára. A több éves tapasztalat az volt, hogy az I-IV.osztályos gyerekeknél a tábor ideje alatt angol nyelvből nem lehetett látványos fejlődést elérni, ezért indították el ezen korosztály számára az anyanyelvi tábort. A szervezet a kor igényeire válaszul (informális világ-számítógépek, internet, stb.) szeretné megalapozni a felnövekvő fiatal társadalom anyanyelvi gyökereit. Kitünő szakemberek irányítása mellett, drámapedagógiai módszerekkel kívánják megszerettettni anyanyelvünket. Remélhetőleg sikerül felkelteni a szép magyar nyelv iránti igényt, amelynek velejárója a könyvolvasás is. A legtöbb kisiskolás gondolatait nem tudja szavakban leképezni, fantáziája sekély, fejletlen, mert a tévéből és interneten kész képeket kap, félszavakban beszél, nincs szókincse. Hiányzik gyermeki életéből a meseolvasás. A játékos oktatás közben a hangsúlyt az irodalmi szókincs kialakítására fektetik. Az egésznapos játék részei a vetélkedők, sporttevékenységek, kirándulások. Korhatár 6-10 év (befejezett I. és IV. osztály közöttiek). Az oktatáson és a tábori programon kívül biztosítanak napi 3 étkezést, szállást, tisztálkodási lehetőséget.

Román és német nyelv

–Kisérleti jeleggel meghirdetünk a táborok ideje alatt egy román és egy német nyelvű csoportot is, mondta el Ilonczai Annamária, a MADISZ társelnöke. Szeretnénk felkelteni a résztvevők érdeklődését a román nyelv íránt. Szeretnénk elérni, hogy merjenek és tudjanak románul megszólalni, ne kudarcként éljék meg a román nyelvtanulást. A német csoportba, olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik már tudnak alapfokon németül. Várjuk azoknak a szülőknek a jelentkezését, akik ezekbe a csoportokba szeretnék íratni gyermekeiket. A román és német nyelvcsoportok oktatói szatmárnémeti pedagógusok, akik a hangsúlyt a beszélt nyelvre fektetik. A nyelvórák száma naponta 4 tanóra, délelőtt 2,5 és délután 1,5 óra. Napközben a résztvevők vetélkedőkön, sporttevékenységeken, kirándulásokon vehetnek részt. Biztosítanak az oktatáson és a tábori programon kívül napi 3 étkezést, szállást, tisztálkodási lehetőséget. A táborokba jelentkezni a Szatmárnémeti MADISZ irodájában lehet munkanapokon 18 és 21 óra között, illetve a 0261-710810 üzenetrögzítős telefonszámon lehet. Kérik, adják meg elérhetőségeiket (név, telefonszám) és visszahívják önöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!