Koncert

2020.01.28. 11:18

Chopin-művek a múzeumi hangversenyen

János Piroska

Chopin volt a főszerepben az idei év első múzeumi hangversenyén, amelyet Thurzó Zoltán zongoraművész immár nyolcadik éve szervez közösen a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel.

A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ (LEK) múzeumtermében évről évre megrendezett hangversenysorozat idei első alkalmán előtérben Chopin Nocturne-jai (op. 9., nr 1., 2. és 3., op. 55., nr. 1., illetve op. 27., nr. 1. és 2.) álltak, de az andalító esti hangulathoz olyan zeneművek is hozzájárultak, mint Liszt Ferenc Szerelmi álmok (Liebestraum) c. darabja (no. 3), vagy Liszt Schubert-zongoraátirata, a Hattyúdalból (D. 957) a Serenade („Ständchen”). Műsoron szerepelt még Amaral Vieira „Dancas Antigas para piano” című művéből az op. 101 – Sarabanda, Francis Poulenc XV-eme improvisation: Hommage a Edith Piaf és George Gershwin The Man I Love c. zeneműve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!