ERDON Helyi hírek

2008.11.09. 14:39

Egyelőre figyelmeztetnek

<p>Szatmár megye - Hétfőn 12 és 14 óra között országszerte több, mint 200 ezer pedagógus tart figyelmeztető sztrájkot, melynek, ha nem lesz eredménye, akkor november 18–tól pedig általános sztrájkba kezdenek.</p>

Hétfőn 12 és 14 óra között mind a négy tanügyi szakszervezethez tartozó pedagógusok mindegyik figyelmeztető sztrájkot tart — tudtuk meg Ioan Drăgan az Országos Tanügyi Szakszervezet (FEN) Szatmár megyei elnökétől. Amint azt a szakszervezet megyei elnöke kérdésünkre elmondta, ha a szakszerevzetek a kormánnyal folytatott tárgyalások egyike sem vezet megoldáshoz, akkor november 18–án, kedden, határozatlan ideig általános sztrájkba kezdenek a tanárok országszerte — szintén mind a négy országos tanügyi szakszervezet összefogásával.

Elmondása szerint a pedagógusok ma az elmített időszakban ugyan bemennek a tantermekbe óráikra, de nem tartanak rendes tanórát, nem adnak le új leckét, valamint nem feleltetnek és nem kérnek írásbeni számonkérést sem. A figyelmeztető sztrájk alatt a tanárok csak felügyelnek a diákokra. „Ezeken az órákon a pedagógusok beszélgethetnek a diákokkal a figyelmeztető sztrájk jelentéséről és annak mostani céljáról, vagy bármilyen más tevékenységet folytathatnak, de nem fognak oktatni” — tájékoztatott Ioan Drăgan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!