ERDON Helyi hírek

2011.06.23. 11:42

Önkéntes környezetvédők

<p>Bihar megye - Érmihályfalva önkormányzatának kezdeményzésére alakult meg az a helyi önkéntes környezetvédelmi csoport, mely elsődleges feladatának tekinti az illegális szemétlerakók feltérképezését, a takarítást, a város tisztaságának megőrzését.</p>

Ugyancsak fontosnak tartják a tevékenység népszerüsítését,  a fiatalság mozgósítását a közös ügy érdekében. Szórólapok, plakátok készítése mellett "közkinccsé" teszik azokat a fotókat, melyeket a szemétdombokról, alkalom adták magukról a szemetelőkről  készítenek. A csoport tagjaival önkéntességi szerződést köt az elöljáróság, mely így megbízotti státuszt ruház rájuk. Az önkéntesnek joga van  konstatálni a környezetvédelmi kihágást, azt jelenteni az elöljáróságnak, és a készített fénykép bizonyítékként szolgál. Az intézkedés, a bírságolás a hatóság dolga. A témába vágó fotókat bárki küldhet,  illetve a csoportba jelentkezni lehet  a következő címen: zoldermihalyfalva@hotmail.com. A csoport munkáját publikussá is teszi a Facebook közösségi oldalon az Érmihályfalvi Önkéntesek név alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!