ERDON Helyi hírek

2008.10.03. 15:20

Nem a Bad Boyst forgatták!

<p>Bihar megye - A Bihar megyei rendőrség közbiztonsági okokból filmekbe illő rajtaütést szervezett csütörtökön Nagyvárad határában, 7 személygépkocsit állítottak meg, s 25 személyt állítottak elő. <DIA width="900" height="700" alt="Rajtaütés 2008.10.03"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rajta_t_s_2008_10_03/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rajtaütés 2008.10.03" src="http://apps.erdon.ro/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.erdon.ro/members.erdon2/Lesz%C3%A1mol%C3%A1sra%20k%C3%A9sz%C3%BCltek.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Liviu Popa, Bihar megye rendőrfőkapitánya tegnap sajtótájékoztatón számolt be az igen látványos, sok szemtanút keményége miatt megbotránkoztató, egyebek mellett az Aradi és a Kolozsvári úton zajlott akció hátteréről és részleteiről. Megtudtuk: a rendőrségnek olyan információk jutottak a tudomására, hogy Nagyváradon leszámolásra készül két rivális alvilági banda, Kolozsvárról s Aradról erősítést vártak csütörtök estére. A botrányt megelőzendő közrendészek, közlekedésrendészek és kommandósok bevonásával "szűrőt" állítottak a városba vezető országutakra az érintett irányokban, s miután a rendőrök a rendszámokat is ismerték, már csak várniuk kellett a rosszfiúkat. Azok meg is érkeztek, s bizonyára nagyon meglepődtek a fogadtatástól. Feketeruhás, maszkos nagydarab kommandósok fegyvert fogtak rájuk, "kitessékelték" őket a megállított autóikból, földre hasaltatva megbilincselték valamennyiüket, majd betuszkolták őket a rendőrségi autóba, s a kapitámyságra szállították őket. Ott arra kellett magyarázatot adniuk, hogy mit is keresnek tulajdonképpen Váradon.

A közbiztonság érdekében!

Összesen 7 személygépkocsit tartóztattak fel a rendőrök Szalontán, Telegden s a város bejáratában, 25 személyt állítottak elő. Baseball ütőket, motoros láncfűrészt, késeket, tőröket, viperát, boxereket, egy gázzal s gumilövedékkel működő Mauser pisztolyt találtak a nehézfiúknál, akik közül végül egyet sem vettek őrizetbe, s nem tartóztattak le, de nyílvántartásba vették őket. Tíz szabálysértési bírságot róttak ki rájuk egyenként ezer lej értékben, s 5 darab 700 lejeset. A rendőrfőnök neveket nem árult el, s azt sem, melyik az a két rivális alvilági banda, akiknek az összecsapásától tartottak, csak kezdőbetüket tudtunk meg. Ebből nem volt nehéz kitalálni, hogy Utu Rohozneanuról és Gabriel Tamasdanról van szó. Egyes értesülések szerint előbbi bandája készült megtámadni az utóbbi vezette csoportot, miután nemrég Rohozneanu rátámadt Tamasdanra egy felixi szórakozóhelyen azzal vádolva őt, hogy lepaktált a rendőrökkel, s csapdát állítani készülnek neki. 

A cél szentesíti az eszközt

A leszámolás tehát most elmaradt. A rendőrség 85 embert vetett be a megakadályozására. A megyék közötti információcsere is dícséretes. A fellépés durvaságáról meg annyit mondott a rendőrfőnök: ha a közbiztonságról van szó, annak fenntartása és megvédése érdekében bármikor újra bevetnének minden eszközt, még ha azok nem is túl "elegánsak", s ezt a lakosságnak is meg kell értenie. Ugyanakkor elnézést kért a durva jelenetekért, meg a forgalom akadályoztatásáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!