Tanévkezdés előtti beruházások

Tanévkezdés előtti beruházások
Nagyvárad – Biró Rozália alpolgármester ismertette a szükséges beruházásokat a tanintézetek esetében. Mivel az igényekhez képest szűkös a pénzügyi keret, új forrásokat kell találniuk.

Nagyvárad 58 tanintézetében 1,47 millió lej értékű beruházást és főjavítást kell végezni, amelyre az önkormányzat a szakminisztériumtól próbál pénzt szerezni. Mivel a helyi költségvetésből nem jut megfelelő pénzösszeg a korszerűsítési munkálatokra, ezeket négy szakaszra osztották. Legfontosabbnak a 24 tanintézetben elvégzendő munkálatokat sorolták 6,6 millió lej értékben. A köveztkező csoportban az Emanuil Gojdu Főgimnázium, a Mihai Viteazul Középiskola a Művészeti Középiskola tartozik. Számukra 5,6 millió lejt irányoztak elő. Az Iskolai Campust a 60-as és az 1-es számú óvodát a harmadik csoportba sorolták, 8 millió lej értékű munkálatokkal. A negyedik csoportba 23 tanintézet tartozik. Esetükben a tervezést irányozták elő 4,7 millió lej értékben, illetve a licitációkat tartják majd.

Biró Rozália alpolgármester elmondta még, hogy a mai helyhatósági ülésen döntés születik arról, ha továbbra is támogatják anyagilag az egyházak és a civil szervezetek által benyújtott pályázatokat. Mindazok számára kifizetik a már elvégzett munkálatok ellenértékét akik ezt számlákkal tudják bizonyítani.

Péter I. Zoltán