szon-sportoldal

2007.06.20. 12:46

A letteknél népszerűek lettek

<p>Csütörtökön veszi kezdetét a 29. Jonatán Kupa nemzetközi gyermek labdarúgó-torna, amelyen hét országból összesen több száz csapat érkezik a tizenkét megyebeli településre. <dia width="850" height="630" alt="A letteknél népszerűek lettek 2007.06.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_lettekn_l_n_pszer__369_ek_lettek_2007_06_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="A letteknél népszerűek lettek 2007.06.20." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.viatico/jona.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

Huszonkilencedik éve része a nyíregyházi, illetve immár a megyebeli futballéletnek is a Jonatán Kupa. A tradicionális és rangos nemzetközi gyermektorna csütörtökön veszi kezdetét, az ezzel kapcsolatos sajtótájékoztatót szerdán tartották a Városházán.

– A végleges adatok szerint hét kategóriában, hét országból érkezett összesen 103 csapat vesz részt a viadalon – mondta a szervezőbizottság elnöke Tóth János, miután Nagy László alpolgármester méltatta a Jonatán Kupa jelentőségét.

Tudnivalók

29. Jonatán Kupa

Korosztályok: 1992-1999.

Helyszínek: Nyíregyháza (Városi Stadion műfüves pálya, NYVSC-, Volán-,

Mg-pálya), Kemecse, Levelek, Baktalórántháza, Tiszavasvári, Rakamaz, Tiszalök,

Nagykálló, Székely, Demecser, Ibrány, Napkor.

Résztvevő nemzetek: magyar, svéd, lett, román, ukrán, lengyel, szlovák.

– A legnépesebb az 1996-os korosztály mezőnye lesz, itt huszonkét induló lesz, de a legkisebbeket kivéve mindenhol tíz feletti a létszám. Érdekesség, hogy először lesz svéd és lengyel indulónk, a letteknek pedig tavaly olyannyira megtetszett a torna, hogy ezúttal hat csapattal és 105 fős küldöttséggel tértek vissza. Egy biztos, mi a vendégeinket nem engedjük úgy vissza, hogy ne néztek volna körül az Állatparkban, Sóstón és ne ismerkedtek volna meg a város többi szépségével. Hangsúlyozni szeretném a megyszékhely és a többi tizenegy település segítségét, enélkül ez a viadal nem jöhetett volna létre.

Az első mérkőzések csütörtökön délután három órakor kezdődnek, a megnyitót 21 órától tartják a Kossuth téren. Utóbbi eseménynek illusztris vendége lesz, hiszen Várhidi Péter szövetségi kapitány is jelen lesz. A szakmai részről Neumann Gábor, a Nyírsuli szakágvezetője beszélt.

Megtudtuk, a nyíregyháziak minden korosztályban indítanak csapatot, igaz, az 1992-es és az 1997-es társaság nem a legerősebb összetételben lép fel, előbbieknél a válogatottbeli elfoglaltság, Kiss Miklós legénységénél egy szlovákiai túra jött közbe. Eredménykényszer igazából csak a legnagyobbaknál van, a többi csapat számára a tapasztalatszerzés, a gyerekek fejlődése az elsődleges szempont.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!