Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.08. 16:37

A fatoljvalás megelőzése az elsődleges céljuk

<p>A falopások visszaszorítására közös ellenőrzési akciósorozatba kezdtek az állami erdőgazdaság: a Nyírerdő Zrt erdészei közösen a rend őreivel. <dia width="850" height="630" alt="A fatoljvalás megelőzése az elsődleges céljuk 2007.11.08. "><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_fatoljval_s_megel__337_z_se_az_els__337_d/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/kamera.gif" border="0" width="13" height="10" alt="A fatoljvalás megelőzése az elsődleges céljuk 2007.11.08. " /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Show_30-2.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/Show_31.wmv/viewer.html" target="_blank"><img src="http://www.szon.hu/bilder/icons/video.gif" border="0" widht="13" height="10" /></a></p>

A hideg beköszöntével megsokszorozódó illegális fakitermelések, s a falopások megakadályozására közös akciók végrehajtásáról állapodott meg a Nyírerdő Zrt. a megyei rendőrkapitánysággal.

A Nyíregyházi Városi Rendőrkapitányságon tartott eligazítást követően, az erdészekből és rendőrökből összeállított járőr csoportok első alkalommal csütörtökön délután indultak ki az erdőgazdaság Nyíregyházi Erdészetének területéren, ahol öt helyszínen folytattak közúti illetve erdei ellenőrzéseket.

A Nyírerdő Zrt és a megyei rendőri szervek megállapodása, hogy közösen végzett ellenőrzésekkel próbálják visszaszorítani az erdei tűzifa–, illetve decemberben a karácsonyfa lopásokat.

A tél folyamán rendszeressé váló razziák tegnapi startjánál Debreceni Ferenc a Nyírerdő Zrt. vagyonvédelmével is megbízott erdőgazdálkodási osztályvezetője elmondta, bár a falopások az utóbbi évek erőfeszítéseinek köszönhetően ugyan csökkenő tendenciát mutatnak az erdőgazdaságnál, de még mindig többmilliós eltulajdonított értéket jelentenek egy esztendő alatt.

Görög László rendőr alezredes, a Nyíregyházi Városi Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetője a csütörtöki első eligazításon felhívta az akcióban résztvevő 16 rendőr és a 7 erdész figyelmét az ellenőrzések megelőző jellegére és szabályszerû végrehajtására. Ezután a megalakított akció csoportok kiautóztak az ellenőrzési helyszínekre, páldául a Kótajt, Ibrányt, Nagykállót a megyeszékhellyel összekötő utakra, illetve Nyírtelek és Kemecse közeli erdőtömbökbe.

Az akció befejézéséhez közeledve kérdésünkre Debreceni Ferenc a csütörtök esti órákban telefonon elmondta, több fával rakott tehergépjárművet is ellenőriztek, ám ezúttal valamennyinek rendben találták a rakomány eredetét igazoló papírjait.

- Galambos Béla -


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!