Választások

2024.04.03. 14:08

Radu Oprea: Nem lesz a PSD jelöltlistáin olyan személy, akinek büntetőjogi természetű gondjai vannak

Agerpres

Elutasította szerdán Radu Oprea szociáldemokrata szenátor annak lehetőségét, hogy pártja olyan személyeket indítson a választásokon, akiknek "meggyűlt a bajuk" az igazságszolgáltatással.
A politikus nyilatkozatának előzménye, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Prahova megyei szervezete március 20-án bejelentette: Iulian Dumitrescu, a megyei tanács jelenlegi, korrupcióval gyanúsított elnöke újabb mandátumra pályázik.
Radu Oprea ezt úgy kommentálta, hogy 'nem lenne tisztességes a Prahova megyeiekkel szemben', ha a PNL Iulian Dumitrescu jelölését támogatná, amíg nem tisztázódnak a tanácselnök bünetőjogi problémái.
A szociáldemokrata politikus leszögezte, a PSD következetesen kizárja jelöltlistáiról azokat a személyeket, akiknek 'jogi természetű problémái' vannak. Úgy vélekedett, ezt az elvet kellene követnie a Nemzeti Liberális Pártnak is. A PSD a jelenlegi Prahova megyei prefektust, Virgil Nanut jelöli a megyeitanács-elnöki tisztségbe - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában