Kongresszus

2024.04.20. 18:49

Megválasztották Ludovic Orbant a Jobboldal Ereje párt elnökévé az alakulat első kongresszusán

Forrás: Facebook/Forta Dreptei

Agerpres

Megválasztották szombaton Ludovic Orbant a Jobboldal Ereje párt elnökévé az alakulat első kongresszusán. A párt közleménye szerint Orban 1203 támogató szavazatot kapott.
Az alakulat alelnökei Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru Kocsis, Adrian Miuţescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Gabriel Plăiaşu, Petrişor Potec, Ionel Puşcaş, Daniel Rusu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan és Antonel Tănase lettek.
Beszédében Ludovic Orban rámutatott, Romániát "nagy veszély fenyegeti", mert két olyan párt van hatalmon, amelyek "megszokták", hogy rátelepedjenek az állami intézményekre, a közigazgatásra, az állami vállalatokra, és hogy "a klientúrájuk felé irányítsák a jövedelmező szerződéseket". Szerinte a Jobboldal Erejének ötletei, tervei a "Ceauşescu-érát idéző cenzúra" miatt nem láthatók-hallhatók az országos médiában. Beszélt arról is, hogy a legfontosabb és legsürgősebb reformnak a titkosszolgálatok megreformálását tartja. "Ez azt jelenti, hogy civil ellenőrzés alá kell vonni azt a több tízezer szekust, akik befolyásolni akarják a pártok döntéseit, a bírók és az ügyészek döntéseit, az állami intézmények döntéseit, akik ellehetetlenítik az üzleteik számára konkurenciát jelentő üzletembereket, akik ellenőrzésük alatt akarják tartani a román társadalmat, ahogyan az Ceauşescu idejében is történt" - fogalmazott.
A közleménye szerint a kongresszuson több mint 1200 küldött vett részt. Jelen volt az eseményen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) alelnöke, Dan Barna és a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Eugen Tomac is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában