Salvamont

2024.04.09. 13:54

Megtalálták a búvárok egy két hete vízbe fulladt nő tetemét Vâlcea megyében

Forrás: Facebook/Salvamont

Agerpres

A Salvamont Gorj megyei szervezetének munkatársai kedden megtalálták és kiemelték a vízből egy két héttel ezelőtt az Olt egyik Vâlcea megyei gátjánál vízbe fulladt nő tetemét - tájékoztatott a Salvamont.
A vízbe fúlt nőt már két hete hiába keresték a folyóban, és a család kérésének eleget téve a Salvamont Gorj és Kolozs megyei búvárai is beszálltak a keresésbe. A búvárok a mesterséges intelligenciát (AI) felhasználó ultramodern detektorokat vetettek be, és rövid idő alatt meg is találták a vízerőmű 2-es turbinájánál a rácsokban megakadt holttestet - tájékoztatott Facebook-oldalán a Salvamont.
Ezekben a napokban zajlik a Vâlcea megyei Brezoi településen a romániai hegyimentők országos konferenciája, amelyen mind a 25, hegyvidékkel rendelkező megye hegyimentői részt vesznek. A konferencián jelen levő Gorj és Kolozs megyei búvárcsapat vállalta a vízbe fúlt nő megkeresését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában