Hunyad megye

2024.04.15. 12:08

Második napja keresnek a búvárok egy eltűnt személyt az őraljaboldogfalvi tóban

Illusztráció

Forrás: Facebbok/Salvamont Romania

Agerpres

Második napja kutatnak a Hunyad megyei Salvamont búvárai az őraljaboldogfalvi víztározóban egy eltűnt személy után, aki az információk szerint vasárnap délután belefulladt a vízbe. A búvárokból, valamint a dévai és a vajdahunyadi katonai tűzoltókból álló csapat vasárnap este a sötétség leszálltával kénytelen volt abbahagyni a keresést, de hétfő reggel újra indult az akció a Hátszeg közelében fekvő tóban. „Folytatjuk a keresést ott, ahol az információk szerint a személy beesett a vízbe. Sajnos a látási viszonyok nagyon rosszak a tóban, amely közel 19 méter mély. A víz nagyon hideg” - nyilatkozta az AGERPRES-nek a Hunyad megyei Salvamont egyik búvára, Doru Oprişoni.
A keresésben a Hunyad megyei Salvamont, illetve a katasztrófavédelmi felügyelőség két-két búvára vesz részt. A Salvamont bejelentette, hogy amennyiben a hétfői akció nem jár sikerrel, kedden bevetik az egyik mesterséges intelligenciát (AI) felhasználó ultramodern detektort, amelyből jelenleg öt van Romániában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában